AIIMS Solved Paper 2008 (Part 1 of 20)

  • Previous
  1. In A Subclavian Artery Block At The Outer Border Of First Rib All Of The Following Vessels Help In Maintaining The Circulation To Upper Limp Except?

    1. Thyrocervical Trunk

    2. Suprascapular A

    3. Sub Scapular A

    4. Superior Thoracic A

    Answer: n/a

  2. Fascia Around Nerve Bundle Of Brachial Plexus Is Derived From?

    1. Prevertebral Fascia

    2. Clavipectoral Fascia

    3. Deep Cervical Fascia

    4. Pectoral Fascia.

    Answer: a

  3. Buccinator Muscle Is Pierced By All Except?

    1. Buccal Br Of Facial N

    2. Mucus Gland Of Buccopharyngeal Fascia

    3. Parotid Duct

    4. Buccal Br Of Mandibular N

    Answer: b

  4. Which Of The Following Brainstem Nuclei Is Not Derived From Alar Plate?

    1. Hypoglossal Nuclei

    2. Inferior Olivary Nucleus

    3. Dentate Nucleus

    4. Substantis Nigra

    Answer: d

  5. Which Is Not A Permanent Mucosal Fold?

    1. Gastric Rugae

    2. Spiral Valve

    3. Transverse Rectal Fold

    4. Plica Semilunaris

    Answer: d

  6. Not A Boundary Of Triangle Of Auscultation?

    1. Scapula

    2. Trapezius

    3. Latissimus Dorsi

    4. Serratus Anterior

    Answer: d

  7. Spleen Projects Into The Following Space Of Peritoneal Cavity?

    1. Greater Sac

    2. Paracolic Gutter

    3. Left Subhepatic Space

    4. Infracolic Compartment

    Answer: a

  8. Sternocleidomastoid Is Not Supplied By?

    1. Superior Thyroid A.

    2. Thyrocervical Trunk

    3. Occipital A

    4. Post Auricular A

    Answer: b

  9. Which Of The Following Is The Terminal Group Of Lymph Node In Coeliac Axis?

    1. Preaortic

    2. Lateral Sacral

    3. Para Colic

    4. Intermediate Gp.

    Answer: a

  10. Nitrogen Narcosis Is Caused Due To?

    1. Increased Susceptibility Of Neurons For Nitrogen

    2. Nitrogen Inhibits Dismutase Enzyme

    3. Decrease In Oxygen Free Radicals

    4. Increased Production Of Nitrous Oxide

    Answer: a