AIIMS Solved Paper 2008 (Part 11 of 20)

  1. True About Maximum Isolation Period Of Enteric Fever Is?

    1. Upto 3 Days After Starting The Treatment

    2. Till 3 Consequtive Negative Stool And Urine Samples Are Obtained From The Patient

    3. N/A

    4. N/A

    Answer: b

  2. All Are True About Randomised Controlled Trial Except?

    1. Sample Size Depends Upon Hypothesis

    2. Dropouts Are Excluded From Analysis

    3. Interviewers Bias Can Be Eliminated By Double Blinding

    4. Groups Are Comparable On Baseline Characterstics.

    Answer: n/a

  3. Use Of Nitrous Oxide Is Contraindicated In All Except

    1. Cochlear Implant

    2. Microlaryngeal Surgery

    3. Vitreoretinal Surgery

    4. Exentration Operation

    Answer: n/a

  4. All Are True About Nasolabial Cyst Except?

    1. Arises From Odontoid Epithelium

    2. Usually Bilateral

    3. Presents Submucosally In Anterior Nasal Floor

    4. Usually Presents In Adulthood

    Answer: b

  5. Microwick Microcatheter Sustained Release Preparation Is Used In?

    1. Medication To Round Window

    2. Control Of Epistxis

    3. Freis Syndrome

    4. Drooling Of Saliva

    Answer: a

  6. All Are Seen In Horners Syndrome Except?

    1. Heterochromia Iridis

    2. Ptosis

    3. Miosis

    4. Apparent Exophthalmos

    Answer: d

  7. Inclusion Conjunctivitis Is Caused By?

    1. Chlamydia Psittaci

    2. Chlamydia Trachomatis

    3. N/A

    4. N/A

    Answer: b

  8. Maximum Refraction Of Light Is Seen In

    1. Cornea

    2. Ant Surface Of Lens

    3. Centrum Of Lens

    4. Post Surface Of Lens

    Answer: a

  9. What Is Seen In 6th Nerve Palsy Of Left Side?

    1. Diplopia In Left Gaze

    2. Accomodative Pareisis Of Left Eye

    3. Ptosis Of Left Eye

    4. Adduction Weakness Of Left Eye

    Answer: a

  10. Whiich Enzyme Is Defective In Refsums Disease?

    1. Phytanic Acid Oxidase

    2. Succinate Thiokinase

    3. Malonate Dehydrogenase

    Answer: a