AIIMS Solved Paper 2008 (Part 14 of 20)

  1. Not A Major Framingham Criteria For Diagnosis Of Chf?

    1. Hepatomegaly

    2. Cardiomegaly

    3. S3 Gallop

    4. Paroxysmal Nocturnal Dyspnea

    Answer: a

  2. A 54 Yr Old Smoker Man Comes With Fever Hemoptysis Weight Loss And Oligoarthritis. Seriaal Skiagram Shows Fleeting Opacities. What Is The Diagnosis?

    1. Allergic Bronchopulmonary Aspergillosis

    2. Ca Lung

    3. Tb

    4. Wegeners Granulomatosis

    Answer: a

  3. Misfolded Proteins Are Seen In A/E?

    1. Prion Ds

    2. Multiple Sclerosis

    3. Amyloidosis

    4. Creutzfeldt Jacob Ds

    Answer: b

  4. Zinc Deficiency Causes A/E?

    1. Pulmonary Fibrosis Surgery

    2. N/A

    3. N/A

    4. N/A

    Answer: a

  5. In A Male After Laproscopic Cholecystectomy Carcinoma Gall Bladder Stage Ia Was Detected On Histopath. What Is The Next Appropriat Management?

    1. Conservative And Follow Up

    2. Radical Portal Lymphadenectomy

    3. Radiotherapy

    4. Surgery + Radiotherapy

    Answer: d

  6. Boundary Of Triangle Of Dom Are Formed By All Except?

    1. Peritoneal Fold Reflection

    2. Coopers Ligament

    3. Testicular Vessels

    4. Vas Defrens

    Answer: b

  7. Most Common Site Of Curlings Ulcer In A Burns Patient Is?

    1. Duodenum

    2. Ileum

    3. Colon

    4. Oesophagus

    Answer: a

  8. Most Common Site Of Peripheral Aneurysm?

    1. Femoral A.

    2. Popliteal A

    3. Brachial A

    4. Radial A

    Answer: b

  9. The Children Hospital Of Eastern Ontario Pain Scale (Cheops) For Rating Post Operative Pain In Children Includes A/E?

    1. Cry

    2. Touch

    3. Torso

    4. Oxygen Saturation

    Answer: d

  10. A Man Comes To Emergency With Steb Injury To Left Flank. He Has Stable Vitals What Would Be The Next Step In Management?

    1. Cect

    2. Celiotomy/Scopy

    3. Diagnostic Peritoneal Lavage

    4. Laparotomy

    Answer: a