AIIMS Solved Paper 2008 (Part 16 of 20)

  1. Virchows Triad Includes A/E?

    1. Injury To Vein

    2. Venous Thrombosis

    3. Venous Stasis

    4. Hypercoagulability Of Blood

    Answer: b

  2. A 25 Year Male Presented With Pain Abdomen, On Usg Mixed Echogenicity Was Found At Left Renal Hilum And A Multifocal Necrotic Mass Is Detected. Probable Diagnosis Is?

    1. Metastatic Germ Cell Tumour

    2. Transitional Cell Carcinoma

    3. Lymphoma

    4. Metastatic Malignant Melanoma

    Answer: a

  3. Most Common Site Of Cholangio Carinoma?

    1. Distal Biliary Tree

    2. Hilum

    3. Intrahepatic Biliary Duct

    4. Multifocal

    Answer: b

  4. True About Gleasons Staging?

    1. Score From 1 − 10

    2. High Score Is Associated With Bad Prognosis

    3. Helps In Grading Of Tumour

    4. Helps Deceide Treatment Modality

    Answer: a

  5. Most Common Cause Of Acute Mesentric Ischemia?

    1. Thrombosis

    2. Embolism

    3. Non Occlusive Mesentric Ischemia

    4. N/A

    Answer: a

  6. A Woman Noticed Mass On Breast With Bloody Discharge. Histopath Revealed Duct Ectasia. Treatment Is?

    1. Microdochectomy

    2. Lobectomy

    3. Radical Duct Excision

    4. Simple Mastectomy

    Answer: c

  7. A 7 Yr Old Girl With Non Productive Cough, Mild Stridor For 3 Months Duration. Patient Is Improving But Suddenly Developed Wheeze Productive Cough Mild Fever And Hyperlucency On Cxr And Pft Shows Obstructive Curve. Diagnosis Is?

    1. Bronchiolitis Obliterans

    2. Hemosiderosis

    3. Pulmonary Alveolar Microlithiasis

    4. Follicular Bronchitis

    Answer: a

  8. Three and half Kg Term Male Baby Born Of Uncomplicated Pregnancy Developed Respiratory Distress At Birth Not Responded To Surfactant, Echo Is Normal, Cxr Shows Ground Glass Appearance. Culture Negative. Apgar Score 4 And 5 At 1 And 5 Min. Hostory Of I Month Female Sibling Died Before. Diagnosis?

    1. Tapvc

    2. Meconium Aspiration

    3. Neonatal Plmonary Alveolar Proteinosis

    4. Diffuse Herpes Simplex Infection

    Answer: c

  9. All Are True About Congenital Rubella Except?

    1. Igg Persists For More Than 6 Months

    2. Igm Antibody Is Present At Birth

    3. Most Common Anomalies Are Hearing And Heart Defects

    4. Increased Congenital Malformation If Infection After 16

    Weeks

    Answer: d

  10. A 10 Yr Old Child Is Always Restless Inattentive To Study And Always Wants To Play Outside. Parents Are Extremely Distressed. What Would You Advise?

    1. It's A Normalbehaviour

    2. Behaviour Therapy

    3. It's A Serious Illness Requires Medical Treatment

    4. Needs Change In Environment

    Answer: c