AIIMS Solved Paper 2008 (Part 2 of 20)

  1. Csf Pressure Depends Primarily Upon?

    1. Rate Of Formation From Choroid Plexus

    2. Rate Of Absorption

    3. Cerebral Blood Flow

    4. Blood Pressure

    Answer: b

  2. All Are Non Functional Plasma Enzymes Except?

    1. Lipoprotein Lipase

    2. Hormone Sensitive Lipase

    3. Alkaline Phosphatase

    4. Prostate Specific Phosphatase

    Answer: a

  3. Maximum Post Prandial Motility Is Seen In?

    1. Ascending Colon

    2. Descending Colon

    3. Sigmoid Colon

    4. Transeverse Colon

    Answer: c

  4. Vagal Stimulation Of Heart Causes?

    1. Increased Hr

    2. Increased Rr Interval

    3. Increased Cardiac Output

    4. Increased Force Of Contraction

    Answer: b

  5. True About Weber Feschner Law?

    1. Gradations Of Stimulus Strength Are Discriminated Approximately In Proportion To The Logarithm Of The Stimulus Strength

    2. N/A

    3. N/A

    4. N/A

    Answer: n/a

  6. Cells Present In Cerebral Cortex Are All Except?

    1. Bipolar Cells

    2. Purkinje Cells

    3. Golgi Cells

    4. Granule Cells

    Answer: a

  7. Which Does Not Lies In Medulla?

    1. Collecting Duct

    2. Jg Apparatus

    3. Vasa Recta

    4. Loop Of Henle

    Answer: b

  8. Mineralocorticoid Receptors Are Present In All Except?

    1. Liver

    2. Glomerular Tubules

    3. Colon

    4. Hippocampus

    Answer: a

  9. Which Is True?

    1. Clearance Of A Substance Is Greater Than Gfr If Tubular Secretion Occours

    2. Clearance Of A Subs Is Always Increased If There Is Tubular Secretion

    3. Descending Loh Has Hypotonic Urine

    4. Descending Loh Is Permeable To Solutes

    Answer: a

  10. Mean Circulating Filling Pressure Is?

    1. Difference Between Central Venous Pressure And Central Arterial Pressure

    2. Mean Atrial Pressure

    3. Arterialpressure Taken Just At The Point When Heart Stops Beating

    4. Difference Between Systemic And Pulmonary Arterial Pressure

    Answer: c