AIIMS Solved Paper 2008 (Part 7 of 20)

  1. Nitroblue Tetrazolium Test Is Used For?

    1. Phagocytes

    2. Complement

    3. T Cell

    4. B Cell

    Answer: a

  2. Hypersensitivity Vasculitis Is Seen In?

    1. Post Capillary Venules

    2. Arterioles

    3. Veins

    4. Capillaries

    Answer: a

  3. Biosaftey Precaution Grade Iii Is Practiced In All Except?

    1. Human Influenza Virus

    2. St Louis Encephalitis Virus

    3. Coxiella Burnetti

    4. Mycobacterium Tuberculosis

    Answer: a

  4. Most Common Species Of Pseudomonas Causing Intravenous Cathrter Related Infections?

    1. P Cepacia

    2. P Areuginosa

    3. P Maltiphila

    4. P Mallei

    Answer: b

  5. Lab Diganosis To Confirm For Dengue Is?

    1. Igm Elisa

    2. Cft

    3. Tissue Culture

    4. Electron Microscopy

    Answer: c

  6. A Gardener Has Multiple Vesicles On Hand And Multiple Eruption S Along The Lymphatics. Most Common Fungus Responsible Is?

    1. Sporothrix Shenkii

    2. Cladosporium

    3. Histoplasma

    4. Candida

    Answer: a

  7. Which Is Not A Rna Virus?

    1. Ebola

    2. Simian 40

    3. Rabies

    4. Vesicular Stomatitis Virus

    Answer: b

  8. True About Prion Is?

    1. Are Virus Coded

    2. Cause Misfolding Of Proteins

    3. Cleave Protein

    4. Defect In Folding Of Proteins

  9. Al Are True About Bacteriophage Except?

    1. Helps In Transduction Of Bacteria

    2. Imparts Toxigenicity To Bacteria

    3. Can Transper Chromosomal Gene

    Answer: b

  10. A Girl From Shimla Presented To Opd With Fever Malaise And Axillary And Inguinal Lymphadenopathy. Culture Shows Stalactite Growth Causative Organism Is?

    1. Yersinia Pestis

    2. Francisella

    3. Pseudomonas

    Answer: a