AIIMS Solved Paper 2008 (Part 9 of 20)

  1. Hydrocution Refers To?

    1. Drowning In Cold Water

    2. Electrocution In Water

    3. Post Mortem Immersion

    4. Immersion In Boiling Water

    Answer: a

  2. Not A Constituent Of Embalming Fluid?

    1. Phenol

    2. Ethanaol

    3. Formalin

    4. Glycerine

    Answer: b

  3. Thanatology Is Study Of?

    1. Death

    2. N/A

    3. N/A

    4. N/A

    Answer: a

  4. A Man Working As A Pest Killer Comes To Opd With Pain Abdomen And Garlic Odour In Breath With Transverse Lines On Nails. Posoning Is Due To?

    1. Lead

    2. Arsenic

    3. Mercury

    4. Cadmium

    Answer: b

  5. Kaplan Meier Method Is Used For?

    1. Survival

    2. Prevalance

    3. Incidence

    4. Frequency

    Answer: a

  6. Incidence Can Be Calculated By?

    1. Case Control Study

    2. Cross Sectional Study

    3. Prospective Study

    4. Retrospective Study

    Answer: c

  7. All Are True About Cluster Sampling Except?

    1. Sample Size Is Same As That Of Simple Random Sampling

    2. N/A

    3. N/A

    4. N/A

    Answer: n/a

  8. False About Indian Reference Female Is?

    1. Weighs 55 Kg

    2. Age 20 − 39yrs

    3. 8 Hours Of Moderate Work

    4. Walking And Recreation For 2 Hours

    Answer: a

  9. Not True About Breast Milk Is?

    1. Maximum Output Is Seen At 12 Month

    2. Breast Milk Protein Is A Reference Protein

    3. Calcium Utilization From Breast Milk Is More Than Cows Milk

    4. Coefficient Of Absorption Of Iron Is 70%

    Answer: b

  10. Lepromin Test Is Ured For?

    1. Diagnosis

    2. Treatment

    3. Prognosis

    4. Epidemiological Investigation

    Answer: b

  11. Fish Is A Poor Source Of?

    1. Iron

    2. Phosphorus

    3. Iodine

    4. Vit A

    Answer: a

  12. False About Vaccines Is?

    1. Thiomersal Is Preservative In Dpt

    2. Kanamycin Is Preservative In Measels

    3. Mgcl2 Is Stabilizer Used In Opv

    4. Neomycin Is Preservative In Bcg

    Answer: n/a

  13. True About Bcg Vaccination Is?

    1. Tuberculin Test Is Positive After 6 Weeks Of Vaccination

    2. Inj Site Should Be Cleaned With Spirit

    3. Who Recommends Danish1331 Strain For Vaccine

    4. Diluent Uesd Is Either Distilled Water Or Normal Saline

    Answer: c

  14. Shortest Incubation Period Is Of?

    1. Influenza

    2. Hep B

    3. Hep A

    4. Rubella

    Answer: a

  15. Increase In False Positive Is Seen In?

    1. High Prevalance

    2. Low Prevalance

    3. High Specificity

    4. High Sensitivity

    Answer: b