AIIMS Solved Paper 2009 (Part 19 of 21)

  1. Method For Diagnosing Whooping Cough

    1. Cough Plate Culture

    2. Sputum Smear

    3. N/A

    4. N/A

    Answer: n/a

  2. Left Phrenic Nerve Runs?

    1. Ant To Scalneus Ant

    2. Post To Brachial Plexus.

    3. N/A

    4. N/A

    Answer: b

  3. Ascending Diffuse Aneurysm Of Aorta In A Hypertensive Female Caused By

    1. Nonspecific Aortoarteritis

    2. Tubercular Aortoarteritis

    3. Pan

    4. Wageners Granulomatosis

    Answer: n/a

  4. Spontaneous Rythmic Respiration Initiated In

    1. Pre-Botzinger Complex.

    2. Drg

    3. Pneumataxic Centre

    4. Apneustic Centre

    Answer: a

  5. Monthold Male Baby With Vigorous Appetite Eats Well But Vomits After Feeding Which Is Doagnosis?

    1. Chps

    2. Hirchisprungs Diseases

    3. N/A

    4. N/A

    Answer: a

  6. Yr Male With Controlled Thyrotoxicosis And Carcinoma Rectum Undergoing Laparoscopic Abdomino Perinel Resection Found To Have Decreased Blood Pressure And Heart Rate End Tidal Co2found To Have Reduced From 40 To 10 And Mill Whiller Murmur What Is The Cause

    1. Embolism

    2. Thyroid Strom

    3. Bleeding

    4. Hypoxia

    Answer: b

  7. The Risk Factor Association Of Smoking With Pancreatic Cancer Was Studied In A Case Control Study, The Values Which Were Found Were: Odds Ratio ____ 95% Confidence Limits, Risk A 3.0 1.1 − 3.1, Risk B 2.0. 1.1 − 2.0 *, Risk C 1.0. 0.5 − 1.0, Which Is True:

    1. Risk A Is Ass More

    2. Risk B Is Ass More

    3. Risk C Is Ass More Strongly

    4. All Risk A, B And C Are Equally Associated

    Answer: n/a

  8. 1 Weak Before Incidence Recall Is Called As

    1. Rececent Memory

    2. Remote Memory

    3. Working Memory

    4. N/A

    Answer: d

  9. Which Of The Following Is False?

    1. Food Poisoning Causing Strains Of Cl. Perfringes Produce Heat Resistant Spores

    2. Shows Positive Negler's Reaction

    3. Most Imp Toxin Is Hyaluronidase

    4. Cl. Perfringes Is The Most Common Cause Of Gas Gangrene

    Answer: n/a

  10. Which Of The Following Is False?

    1. Bcl-6-Burkitts Lymphoma

    2. Bcl-2-Follicula N Mantle Cell Lymphoma

    3. Cd-10 Mantle Cell Lymphoma

    Answer: n/a

  11. Flumazenil, False Is

    1. It Is A Specific Antagonist Of Bzd

    2. It May Be Used To Barbiturate Poisoning As It They Act On The Same Receptor-Gaba A

    3. Given Intravenously

    4. Acts On Gaba A Channel In Case Of Bzd

    Answer: b

  12. Full Thickness Graft Can Obtained From All Of The Following Except

    1. Elbow

    2. Supra Claviclular

    3. Groin

    4. Axilla

    Answer: n/a