AIIMS Solved Paper 2009 (Part 21 of 21)

  1. 17 Yr Girl With Amenorrhoea, Absent Breasts, Hypoplastic Uterus

    1. Turners

    2. Gonadal Dysgenesis

    3. Androgen Insensitivity Syndr

    4. N/A

    Answer: a

  2. A Robust Male Baby With Vigourous Feeding And Immediate Vomiting At 2 Mths. Diagnosis?

    1. Brain Tumour.

    2. CHPS

    C Paralytic Ileus.

    D Hirschprungs

    Answer: b

  3. False Regarding Opv Is

    1. It Is Killed Vaccine

    2. Residual Neuroparalysis Is A Side Effect

    3. Requires Subzero Temp. For Storage

    4. Induces Mucosal N Humoral Immunity

    Answer: a

  4. Strctural Integrity Of Alveoli Is Maintained By

    1. Sufactant Reducing Surface Area

    2. Negative Intra Pleural Pressure

    3. Increased Compliance Of Lung

    4. Residual Air In Alveoli

    Answer: a

  5. Prognosis In Diaphragmatic Hernia

    1. Age Of Surgery

    2. Pulmonary Hypertension

    3. Size Of Defect

    Answer: a

  6. Wch Of D Foll Organ In Mice Has Anttinuclear Antibody

    1. Kidney

    2. Liver

    3. Brain

    4. N/A

    Answer: n/a

  7. True About Branchial Arch Derivatives

    1. Branchial Sinus Most Commonly From 2nd Arch

    2. Branchial Cyst More Common Than Branchial Sinus

    3. Surgical Excision Of B. Sinus Not Always Indicated

    4. N/A

    Answer: b

  8. Ideal Time Of Surgery For Cryptorchisism

    1. Neonate

    2. 1 − 2 Yrs

    3. 5 − 8 Yrs

    4. Puberty

    Answer: b

  9. In Transtentorial Herniation Which Of The Following Not Seen?

    1. Ipsilateral Mydriasis

    2. Ipsilateral Hemiparesis

    3. Decerebrate Posture

    4. Ocheyne Stokes

    Answer: n/a