AIIMS Solved Paper 2009 (Part 6 of 21)

  1. Flumazenil, False Is

    1. It Is A Specific Antagonist Of Bzd

    2. It May Be Used To Barbiturate Poisoning

    3. N/A

    4. N/A

    Answer: b

  2. Phenytoin, True Is

    1. It Is Excreted Unchanged

    2. It Is Not Teratogenic

    3. Shows Zero Order Kinetics

    4. N/A

    Answer: c

  3. A 15 Yr Old Boy Died Suddenly While Playing In The Field. On Autopsy Myocardial Fiber Hypertrophy, Fibrosis Reticular Patern Seen

    1. Dilated Cmpathy

    2. Hypertrophic Cardiomyopathy

    3. Arrythmogenic Heart Disease

    4. Obstructive Cardiomyopathy

    Answer: c

  4. A Person Has Restricted Eye Movements In All Directions, Ptosis But No Squint Or Diplopia

    1. Thyroid Myopathy

    2. Cdem

    3. Multiple Cranial Nerve Palsies

    4. Myesthania Gravis

    Answer: a

  5. Neonate With Recurrent Infection And Abcess Diagnosed Of Kostmann Synd____Treatment.

    1. Anti Thymocyte Globulin + Cyclosporin

    2. Anti Thymocyte Globulin + Cyclosporin + Gm-Csf

    3. G-Csf

    4. Gm-Csf

    Answer: c

  6. Narp Syndrome Seen In

    1. Mitochondrial

    2. Glycogen Storage

    3. Lysosomal Storage

    4. Lipid Storage

    Answer: a

  7. Anca Associated With…

    1. Hsp

    2. N/A

    3. N/A

    D Wegeners

    Answer: d

  8. All Are Used In The Treatment Of Visceral Leishmaniasis Except:

    1. Sitamaquine

    2. Paromomycin

    3. Hydroxychloroquine

    4. Miltefosine

    Answer: b

  9. Stability Of Ankle Joint Maintained By All Except

    1. Cruciate Ligaments

    2. Collateral Ligaments

    3. Tendons Of Muscles Attached

    4. Close Apposition Of Articular Surfaces Of Bones

    Answer: a

  10. A Teacher Slapped A Student, She Suffered From 25% Hearing Loss Which Was Healed By Surgery, What Kind Of Injury Is This

    1. Simple

    2. Griveous

    3. Dangerous

    4. N/A

    Answer: a