AIIMS Solved Paper 2011 (Part 1 of 20)

  • Previous
  1. What is “cardiac polyp”

    1. Acute infarct

    2. Cardiac aneurysm

    3. Benign tumour

    4. Fibrinous clot in the chamber

    Answer: d

  2. Condition promoting adipocere formation

    1. Dry and hot

    2. Hot and humid

    3. Dry & optimum

    4. Moist & optimum

    Answer: b

  3. Enlarged pulsating liver with ascites occurs in:

    1. Mitral regurgitation

    2. Tricuspid regurgitation

    3. CCF

    4. AR

    Answer: b

  4. In civil negligence, onus of proof is with

    1. Judicial first degree magistrate

    2. Police not below the level of sub inspector

    3. Doctor

    4. Patient

    Answer: d

  5. According to European laryngeal Society, Subligamentous cordectomy is classified as

    1. Type I

    2. Type II

    3. Type III

    4. Type IV

    Answer: b

  6. The technique of laproscopic cholecystectomy was first described by?

    1. Erich Muhe

    2. Phillip Moure

    3. Lanchenback

    4. Eddie Reddick

    Answer: a

  7. Percutaneous vertebroplasty is indicated in all except

    1. Tuberculosis

    2. Metastasis

    3. Osteoporosis

    4. Hemangioma

    Answer: n/a

  8. Degrees awarded by Indian universities are mentioned in

    1. Schedule I of MCI act

    2. Schedule II of MCI act

    3. Part 1 of schedule III

    4. Part 2 of schedule III

    Answer: a

  9. During autopsy, if spinal cord is to be examined what is the most commonly used approach

    1. Anterior

    2. Posterior

    3. Lateral

    4. Antero-lateral

    Answer: b

  10. A 30yr old lady P2L0 with menorrhagia. What is the treatment of choice

    1. Mirena

    2. Combined OCP's

    3. Trans cervical resection of endometria (TCRE)

    4. Hysterectomy

    Answer: b

Discussions & Questions

  • I am a fresher and I am in B TECH 1st year. I want to start my preparation for IAS . How should I start preparing? ( - on ))

    1 Answer

    Start with NCERT class 6 to 10 and refer one newspaper daily, preferably The Hindu.

    - on

  • I am in 12. I want to crack AIIMS MBBS Exam. Please guide me what to do? ( - on ))

    1 Answer

    Solutions to practice questions and past year papers are available at - https://www.doorsteptutor.com/Exams/AIIMS/

    - on

  • Which book is best to crack aiims entrance than +1and+2books?and also for Gk ( - on ))

    1 Answer

    For AIIMS entrance examination you can refer - https://www.doorsteptutor.com/Exams/AIIMS/

    - on

  • Can I prepare for both aims and neet exam simultaneously ?,such that i succeed in it? ( - on ))

    1 Answer

    Yes definitely can prepare for both exams simultaneously. Please refer https://www.doorsteptutor.com/Exams/AIIMS/ for details explanations to past papers and practice questions

    - on

  • I need to know which books are more efficient to crack AIIMS ( - on ))

    1 Answer

    You must be through with NCERT Class 11 and 12. For Past year Question Papers and practice questions with Explanations please refer https://www.doorsteptutor.com/Exams/AIIMS/

    - on

  • I am Saraswathi studying in Sri Chaitanya Jr College.I want to prepare for both eamcet and AIIMS.Could you please send me the details about the more appropriate study material ( - on ))

    1 Answer

    We will try to include EAMCET exam soon. Solved papers & MCQs with detailed explanations for AIIMS are available at - https://www.doorsteptutor.com/Exams/AIIMS/

    - on

  • Which of the following is a characteristic feature of living organisms 1. reproduction 2. metabolism 3. conciousness 4. all of these ( - on ))

    1 Answer

    All of these are characteristics of living organisms.

    - on

  • I need some guidance to prepare for AIIMS entrance exam . Please guide me in preparing well for the exam? ( - on ))

    1 Answer

    In this page you will find some of the preparation tips for AIIMS examination-http://www.examrace.com/AIIMS/AIIMS-Preparation-Tips/, please have a good knowledge of recent developments in the field of science and technology and scientific researches.

    - on