AIIMS Solved Paper 2011 (Part 14 of 20)

  1. Which of the following is not true about JRA?

    1. Fever

    2. Uveitis

    3. Rheumatoid nodules

    4. Raynaud's phenomenon

    Answer: d

  2. A 14 yr old girl on exposure to cold has pallor of extremities followed by pain and cyanosis and rash over metacarpophalangeal joints. She is prone to develop:

    1. SLE

    2. Scleroderma

    3. Juvenile Rheumatoid arthritis

    4. Histiocytosis

    Answer: b

  3. A 9 yr old girl has difficulty in combing hair and climbing upstairs. Gowers sign is positive. What is the next investigation to be performed?

    1. ESR

    2. RA factor

    3. Creatine kinase

    4. EMG

    Answer: d

  4. BRCA1 gene is located on chromosome number?

    1. 13

    2. 11

    3. 17

    4. 22

    Answer: c

  5. Which among the following is false in barium meal?

    1. Ileum is featureless

    2. Colon has haustrations

    3. Jejunum is feathery

    4. Distal part of duodenum has a cap

    Answer: n/a

  6. About RCT all true except

    1. Baseline characteristics are comparable

    2. Bias eliminated by double blinding

    3. Sample size depends on type of study

    4. Dropouts are excluded from the study

    Answer: d

  7. Not true about breast milk

    1. Max output at 12 months

    2. Co-efficient of iron absorption is 70%

    3. Ca utilization more than cows milk

    4. Breast milk protien is reference protein

    Answer: a

  8. True about cluster sampling all except

    1. Sample size same as simple random

    2. It is two stage sampling

    3. Cheaper than other methods

    4. It is a method for rapid assessment

    Answer: a

  9. Which is true about BCG?

    1. Distilled water is used as diluent

    2. Site for injection is cleaned with spirit

    3. Mantoux test positive in 6 weeks

    4. WHO recommends Danish 1331 for vaccine production

    Answer: d

  10. Incineration not done for

    1. Cytotoxic drugs

    2. Waste sharps

    3. Human anatomical waste

    4. Cotton contaminated by blood

    Answer: b