AIIMS Solved Paper 2011 (Part 5 of 20)

  1. Axillary neurovascular bundle sheath derived from?

    1. Prevertebral fascia

    2. Pretracheal fascia

    3. Clavipectoral fascia

    4. Axillary sheath

    Answer: a

  2. In a subclavian artery block at outer border of 1st rib, all of the following arteries help in maintining the circulation to upper limb except?

    1. Subscapular artery

    2. Superior thoracic artery

    3. Thyrocervical trunk

    4. Suprascapular artery

    Answer: b

  3. Spleen projects into folowing space of peritoneal cavity

    1. Paracoloic gutter

    2. Infracolic compartment

    3. Left subhepatic space

    4. Greater sac

    Answer: d

  4. Which of the following is a terminal group of Lymph node for colon

    1. Paracoloc

    2. Epicolic

    3. Preaortic

    4. Ileocolic

    Answer: c

  5. Triplet DNA is due to

    1. Hoogsteen pairing

    2. Palindromic sequences

    3. Large no. Of guanosine repeats

    4. Polypyramidine tracts

    Answer: a

  6. Which of the following may not worsen angina?

    1. Dipyridamole

    2. Sumatriptan

    3. Oxyfedrine

    4. Thyroxine

    Answer: c

  7. During arteriography dissection most commonly in?

    1. Gastroduodenal artery

    2. Coeliac trunk

    3. Superior mesenteric artery

    4. Inferior mesenteric artery

    Answer: n/a

  8. A 7 day old baby was brought with respiratory distress and shock. Baby was discharged in a healthy state 2 days back. Diagnosis?

    1. Aortopulmonary window

    2. Hypoplastic LV

    3. Large VSD

    4. Ebsteins anomaly

    Answer: n/a

  9. Healthy thinking is characterized by all except

    1. Continuity

    2. Constancy

    3. Clarity

    4. Organization

    Answer: b

  10. Blood supply of sternocleidomastoid muscle is from all except?

    1. Post auricular artery

    2. Occipital artery

    3. Thyrocervical trunk

    4. Superior thyroid artery

    Answer: a