AIIMS Solved Paper 2011 (Part 6 of 20)

  1. Reflex hallucinations occurs in?

    1. Kinesthesia

    2. Paraesthesia

    3. Hyperaesthesia

    4. Synaesthesia

    Answer: d

  2. Local Scarring and limb hypoplasia in a newborn is seen due to?

    1. Toxoplasma

    2. T pallidum

    3. Varicella

    4. Herpes

    Answer: c

  3. Patency of ductus arteriosus is necessary in all except?

    1. Persistent truncus arteriosus

    2. Hypoplastic left heart

    3. Pulmonary stenosis

    4. Transposition of great vessels with intact ventricular septum

    Answer: n/a

  4. Acetyl CoA cannot be converted directly into?

    1. Glucose

    2. Ketone bodies

    3. Fatty acids

    4. Cholesterol

    Answer: a

  5. Side effects of cyclosporine are all except

    1. Pulmonary edema

    2. Hirsutism

    3. Renal impairment

    4. None

    Answer: n/a

  6. Which is NOT true about angiography?

    1. Common femoral artery is routinely catheterised

    2. Single wall puncture is indicated in those with normal coagulation profile

    3. Femoral artery is catheterised at medial third of femoral head

    4. Seldinger technique is used both for femoral artery and vein

    Answer: n/a

  7. Retraction of scapula is not done by

    1. Rhomboidius major

    2. Rhomboidius minor

    3. Trapezius

    4. Levator scapulae

    Answer: d

  8. Upper limb weight is transmitted to axial skeleton by all except?

    1. Coracoacromial ligament

    2. Claviculoclavicular [interclavicular] ligament

    3. Costoclavicular ligament

    4. Acromioclavicular ligament

    Answer: d

  9. Net protein utilization all except

    1. Defined as nitrogen retained by total nitrogen consumed x100

    2. Good for estimating protein quality

    3. Both

    4. None

    Answer: n/a

  10. Female child with linear verrucuous plaque and vacuolation of keratinocytes in granulosa and spinosum. What is the diagnosis?

    1. Linear darriers

    2. Linear verrucuous hyperkeratosis

    3. Linevus

    4. Epidermodysplasia verruciformis

    Answer: n/a