Allahabad Bank PO Solved Paper 2011 (Part 2 of 8)

  1. Which of the following organisations provides credit history of the borrowers?

    1. CIBIL

    2. ARCIL

    3. SEBI

    4. RBI

    5. CCIL

    Answer: a

  2. Banks need liquidity to meet which of the following objectives of banking?

    1. Meet deposit withdrawal

    2. Fund loan demands

    3. Maintain public confidence

      1. Only 1

      2. Only 2

      3. Only 3

      4. Only 1 and 2

      5. Only 2 and 3

    Answer: d

  3. According to latest Economic Survey, which of the following sectors will provide largest share to Indian economy in the days to come?

    1. Agriculture

    2. Industry

    3. Services

    4. Exports

    5. None of these

    Answer: c

  4. Which one of the following group represents key industries?

    1. Crude oil, electricity

    2. Petroleum refining and finished steel

    3. Cement and coal

      1. Only group 1

      2. Only group 2

      3. Only groups 1 and 2

      4. Only group 3

      5. All groups 1, 2 and 3

    Answer: e

  5. Which one of the following is covered in the list of services for service tax purposes?

    1. Insurance/health services

    2. Hotel accommodation/air travel services

    3. Money changers/legal services

      1. Only 1

      2. Only 2

      3. Only 3

      4. Both 1 and 3

      5. All 1, 2 and 3

    Answer: e

  6. Which of the following agencies is providing Unique Identity Cards to all Indian Residents?

    1. Election Commission of India

    2. Ministry Foreign Affairs

    3. Govt. Of Maharashtra

    4. Border Security Force

    5. None of these

    Answer: a

  7. Vikram Pandit is associated with which of the following banks?

    1. Yes Bank

    2. ICICI Bank

    3. Citi group

    4. HSBC

    5. State Bank of India

    Answer: c

  8. Banks make frequent changes in their product profile including introduction of new products etc. This is called

    1. Product Control

    2. Product enhancement

    3. Product marketing

    4. Product enrichment

    5. None of these

    Answer: b

  9. Banking and financial services, all over the world, are regulated usually by Monetary Authority of the land. Who controls this function in India?

    1. Ministry of Finance

    2. SEBI

    3. RBI

    4. IRDA

    5. FEDAI

    Answer: c

  10. As per guidelines of the RBI, banks are to provide appropriate banking facilities to habitations having population in excess of 2000 by which year?

    1. 2011

    2. 2012

    3. 2015

    4. 2016

    5. None of these

    Answer: b