Allahabad Bank PO Solved Paper 2011 (Part 4 of 8)

  1. With which one of the following fields was Pandit Bhimsen Joshi associated?

    1. Dance

    2. Music

    3. Short-story writing

    4. Novels

    5. None of these

    Answer: b

  2. For which of the following purposes, RBI has constituted a Working Group with Shri Deepak Mohanty as Chairman?

    1. Deregulation of primary markets

    2. Deregulation of secondary markets

    3. Deregulation of Savings Bank Rates

    4. Introduction of Base Rate

    5. None of these

    Answer: d

  3. Who is Kapil Sibal?

    1. Coal Minister of India

    2. Civil Aviation Minister of India.

    3. Telecom Minister of India

    4. Economic Advisor to Prime Minister of India

    5. None of these

    Answer: c

  4. Which of the following will set up core banking infrastructure for rural banks?

    1. SIDBI

    2. IBA

    3. RBI

    4. SBI

    5. NABARD

    Answer: e

  5. Colonel Muammar al Gaddafi is associated with which one of the following countries?

    1. Libya

    2. Beharin

    3. Yemen

    4. Tunisia

    5. None of these

    Answer: a

  6. What is Gross Domestic Product?

    1. It is the cost of production of all final goods and services made in the country

    2. It is the cost of services made within the borders of a country in a year

    3. It is the market value of all final goods and services made in the country

    4. It is the market value of all final goods and services made within the borders of a country in a year

    5. None of these

    Answer: d

  7. Which of the following metals is used for generation of Nuclear Power?

    1. Silver

    2. Gold

    3. Uranium

    4. Copper

    5. Barium

    Answer: c

  8. In which one of the following States, India's first Islamic Bank is proposed to be set up?

    1. Kerala

    2. Tamil Nadu

    3. Orissa

    4. Bihar

    5. None of these

    Answer: a

  9. In which one of the following States, Niyamgiri Bauxite Mining Project is proposed to be set?

    1. Orissa

    2. Jharkhand

    3. West Bengal

    4. Bihar

    5. Chhattisgarh

    Answer: a

  10. Which of the following terms is not used in Economics?

    1. Demand and Supply

    2. Ad Valoram Tax

    3. Break even

    4. HIV positive

    5. Cost benefit analysis

    Answer: d