BoB Marketing Aptitude PO Solved Paper 2011 (Part 2 of 5)

  1. Service Marketing is the same as _____.

    1. Internet marketing

    2. Tele-marketing

    3. Internal Marketing

    4. Relationship Marketing

    5. Marketing done by service class employees

    Answer: d

  2. ‘Push’ marketing style requires _____.

    1. Proper planning

    2. Good pushing strength

    3. Team work

    4. Ability to identify the products

    5. Aggressive marketing

    Answer: e

  3. The Securities Market is governed by the rules which are framed by ____.

    1. IRDA

    2. SEBI

    3. AMFI

    4. NSE

    5. BSE

    Answer: b

  4. Planning for Retirement Saving is a type of ____

    1. Banking Option

    2. Stock Market Option

    3. Branding

    4. Financial Planning

    5. Mutual Fund Benefit

    Answer: d

  5. Absence of a proper Financial Planning can lead to ____

    1. Balanced investment in Mutual Funds

    2. Overspending and Debt problems

    3. Inadequate exposure to share market

    4. Capital gains

    5. Planned Future

    Answer: b

  6. One of the following is not included in the 7 P's of Marketing. Find the same ____

    1. Product

    2. Price

    3. Production

    4. Promotion

    5. People

    Answer: e

  7. “SIP” in Mutual Fund business means ____

    1. Salaried Individuals and Plans

    2. Systemised Insurance Plans

    3. Systemised MF Plans

    4. Systematic Investment Plans

    5. None of the above

    Answer: d

  8. Mutual Fund business from existing bank customers can be mobilised by ____

    1. Outdoor marketing

    2. Tele-marketing

    3. Cross-selling

    4. Internal Marketing

    5. All of the above

    Answer: c

  9. Conversion means ____

    1. Grouping of prospective clients

    2. Interacting with a prospective client

    3. Converting a seller to a buyer

    4. Converting a prospect into a buyer

    5. Converting an employer into an employee

    Answer: d

  10. Market Segmentation means

    1. Territory allocation

    2. Market Space

    3. Market place

    4. Dividing the target group as per their needs

    5. Sales persons'groups

    Answer: d

Discussions & Questions

  • Plz tell me how should I prepare for clear to BOB PO exam ..plz give me important topic and some advice .. ( - on ))

    1 Answer

    - on