BoB Marketing Aptitude PO Solved Paper 2011 (Part 3 of 5)

  1. Marketing Opportunities means

    1. Availability of sales persons

    2. Availability of data

    3. Melas

    4. Scope for marketing

    5. Evaluation of performance

    Answer: d

  2. Market Research is useful for

    1. Deciding proper marketing strategies

    2. Deciding the sales persons

    3. Choosing old products

    4. Recruitment of staff

    5. Payment of bonus

    Answer: a

  3. The main target group for SIP Schemes are _____.

    1. All HNIs

    2. All NRIs

    3. All salaried persons

    4. All agriculturists

    5. All students

    Answer: c

  4. Innovation in marketing is same as ____

    1. Motivation

    2. Inspiration

    3. Aspiration

    4. Creativity

    5. Teamwork

    Answer: d

  5. ‘Buyer Resistance’ means

    1. Buyer's interest in the product being sold

    2. Buyer fighting with the seller

    3. Buyer's hesitation in buying the product

    4. Buyer becoming a seller

    5. Buyer buying the product

    Answer: b

  6. Bulk Savings Accounts can be mobilised by means of ____

    1. Door to door canvassing

    2. Making cold calls

    3. e-mail solicitation

    4. Contacting all employees of an institution

    5. Writing letters

    Answer: d

  7. Diversification in marketing means ____

    1. Marketing to different countries

    2. Marketing in many companies

    3. Marketing of the same product by many, diverse persons

    4. Marketing of new, diverse product

    5. All of the above

    Answer: d

  8. One of the following is not a pre-sales activity. Find the same

    1. Lead generation

    2. Product design

    3. Sales presentation

    4. After-sales service

    5. Scanning the Yellow Pages

    Answer: d

  9. Corporate Loans are given to

    1. Individuals

    2. Blind persons

    3. Schools & colleges

    4. Proprietary concerns

    5. Limited companies

    Answer: e

  10. Financial Inclusion needs canvassing the Accounts of

    1. Financial Institutions

    2. NRIs

    3. HNIs

    4. Housewives

    5. Persons from the weaker sections

    Answer: e