SBI PO Exam Solved Previous Question Papers 2011 (Part 1 of 4)

  • Previous
  1. Which of the following Departments of the Govt. Of India is helping banks in disbursement of rural credit by the banks?

    1. Railways

    2. State Road Transports

    3. Post and Telegraph

    4. Ministry of Health

    5. None of these

    Answer: e

  2. Which of the following organization/agencies has established a fund known as ‘Investor protection fund’

    1. SEBI

    2. NABARD

    3. Bombay Stock Exchange

    4. AMFI

    5. None of these

    Answer: c

  3. Who amongst the following is the Head of the RBI at present?

    1. Mr. KV Kamath

    2. Dr. YV Reddey

    3. Mr. NR Narayanamurthy

    4. Mr. OP Bhatt

    5. None of these

    Answer: b

  4. Majority of Rural people still prefer to go to which of the following for their credit needs?

    1. Money Lenders

    2. Foreign Banks

    3. NABARD

    4. RBI

    5. All of these

    Answer: a

  5. India has different categories of Commercial Banks. Which of the following is NOT one such category?

    1. Private Banks

    2. Commodity Banks

    3. Nationalized Banks

    4. Co-operative Banks

    5. Foreign Banks

    Answer: b

  6. Which of the following types of Banks are allowed to operate foreign currency accounts?

    1. Foreign Banks

    2. Regional Rural Banks

    3. Nationalized Banks

    Which is correct?

    1. Only 1

    2. Only 2

    3. Only 3

    4. All 1, 2 and 3

    5. None of these

    Answer: c

  7. Which of the following countries does not play International cricket?

    1. Russia

    2. England

    3. South Africa

    4. Pakistan

    5. India

    Answer: a

  8. The money which Govt. Of India spends on the development of infrastructure in country comes from which of the following sources?

    1. Loan from World Bank/ADB etc.

    2. Taxes collected from the people.

    3. Loan from the RBI.

    Which is correct?

    1. Only 1

    2. Only 2

    3. Only 3

    4. Both 1 and 2

    5. All 1, 2 and 3

    Answer: e

  9. The Securities and Exchange Board of India (SEBI) recently imposed a restriction on money flow in equity through ‘P-Notes’ What is the full form of ‘P-Notes’

    1. Permanent Notes

    2. Purchase-Notes

    3. Participatory-Notes

    4. Private Notes

    5. None of these

    Answer: c

  10. Who amongst the following was the Captain of the Indian Cricket Team who won the Twenty-20 World Cup-2007?

    1. Yuvraj Singh

    2. MS Dhoni

    3. Rahul Dravid

    4. Saurav Ganguly

    5. None of these

    Answer: b

Discussions & Questions