SBI PO Exam Solved Previous Question Papers 2011 (Part 3 of 4)

  1. Dr. Manmohan Singh called George Bush to explain the difficulties he is having in implementing agreements related with which of the following with USA?

    1. Supply of Sugar

    2. Civilian Nuclear Co-operation

    3. Purchase of Fighter Planes

    4. Purchase of Gas/petroleum

    5. None of these

    Answer: b

  2. Which of the following countries is facing a problem of strike by the workers of the transport, electricity and gas companies as the present Govt. Of the country has decided to end the pension to these workers?

    1. USA

    2. France

    3. China

    4. Nepal

    5. None of these

    Answer: b

  3. Who amongst the following is the Secretary general of UNO?

    1. Al Gore

    2. Shashi Tharoor

    3. Gordon Brown

    4. Hugo Chavez

    5. None of these

    Answer: e

  4. The ‘Orange Coalition Govt.’ was formed once again in which of the following countries?

    1. Russia

    2. Ukraine

    3. France

    4. Germany

    5. None of these

    Answer: b

  5. Which of the following countries is NOT elected by the UN General assembly on the non-permanent seats of the UN Security Council w. e. f. January 2008?

    1. Libya

    2. Vietnam

    3. Croatia

    4. Costa Rica

    5. Pakistan

    Answer: e

  6. The Govt. Of India put a ban on export of which of the following commodities at the price below the price of the same in domestic market?

    1. Steel

    2. Chemical Fertilizer

    3. Pharma products

    4. Electronic Goods

    5. None of these

    Answer: e

  7. India launched which of the following Satellites in September 2007?

    1. EDUSAT

    2. MATSAT


    4. INSAT-4CR

    5. None of these

    Answer: d

  8. As per the recent agreement between India and one other country the Indian Rupee can be easily swapped with

    1. Taka

    2. Riel

    3. Kyat

    4. Yen

    5. Rubbel

    Answer: e

  9. India won the ONGC Nehru Cup Football Tournament 2007 by beating

    1. Syria

    2. Pakistan

    3. Britain

    4. France

    5. None of these

    Answer: a

  10. Abdullah Gul's name was in news recently as he has taken over as the President of

    1. Turkey

    2. Sudan

    3. Afghanistan

    4. Pakistan

    5. None of these

    Answer: a