CBSE UGC-NET Governance Questions (Part 7 of 13)

  1. Indian Institute of Science (IISC) is located

    1. Chennai

    2. Kolkata

    3. Bangalore

    4. Mumbai

    Answer: c

  2. Bhabha Atomic Research Centre (BARe) is situated at

    1. Hyderabad

    2. Bangalore

    3. Delhi

    4. Trombay (Mumbai)

    Answer: d

  3. Indian School of Mines is situated at

    1. Patna (Bihar)

    2. Dhanbad (Jharkhand)

    3. Kolkata (West Bengal)

    4. Guwahati (Assam)

    Answer: b

  4. How many Indian Institu tes of Management (lIM) are there in India?

    1. Six

    2. Seven

    3. Five

    4. Eight

    Answer: a

  5. Indian Institute of Foreign Trade is situated in

    1. Lucknow

    2. Dehradun

    3. New Delhi

    4. Mumbai

    Answer: c

  6. Birla Institute of Technology is situated at

    1. Ranchi

    2. Jaipur

    3. Kota

    4. Hardwar

    Answer: a

  7. What is the full form of MCA?

    1. Ministry of Commerce & Agriculture

    2. Master of Computer Application

    3. Member Chartered Accountant

    4. Master of Commerce & Arts

    Answer: b

  8. Institute of Nuclear Medicine and Allied Sciences is situated in

    1. Mumbai

    2. Chennai

    3. Delhi

    4. Kolkata

    Answer: c

  9. National Institute of Immunology is situated in

    1. Delhi

    2. Hyderabad

    3. Goa

    4. Koehi

    Answer: a

  10. Central Forensic Science Laboratory IS situated in

    1. Chandigarh

    2. Patna

    3. Patiala

    4. Ludhiana

    Answer: a