CBSE UGC-NET Information Technology (Part 9 of 14)

  1. E-mail programs often

    1. come with local area network software Qr add-on options or they are independent programs designed to work with a specific network

    2. operate as dependent programs designed to work with a specific network

    3. Both A and B

    4. None ofthe above

    Answer: a

  2. Public Data Service (POS) is a service bureau, is an organization that

    1. provides data processing snd time sharing services to its customers and customers pay for their processing

    2. offers wide variety of software packages, 88 well as customized programming

    3. charge a monthly rental for each byte of online disk storage reserved for customer's programs and databases

    4. All the above

    Answer: d

  3. Two basic types of RAM exists:

    1. dynamic RAM, static RAM

    2. natural RAM, static RAM

    3. dynamic RAM, virtual RAM

    4. None ofthe above

    Answer: a

  4. The SORT command in FOXPRO

    1. is used to sort the records of a database file in ascending or descending order

    2. takes records foreorting from currently opened database rue and the sorted records are written in another fileoutput file

    3. physically rearranges the records in the database in a new file and new file occupies the same amount of space as unsorted file occupies

    4. All the above

    Answer: d

  5. The INDEX command in DBASE III plus

    1. is used to index the records of a database file and contains only the key values and record numbers

    2. takes records for indexing from currenLly opened database file but no output file is generated

    3. Both A and B

    4. None of the above

    Answer: c

  6. Presentation graphi. Cslsoftwares

    1. allow you to create presentations to communicate ideas, messages and other information to a group

    2. incorporates some of the features of word processing software

    3. can incorporate slides with text, graphics, movie, sound etc

    4. All the above

    Answer: d

  7. Powerpoint

    1. has tools with which you can use drawing tools to add these objects on a slide

    2. allows you to insert sound, music, video clips on a slide

    3. allows you to give animation effect to each object introduced in the slide

    4. All the above

    Answer: d

  8. To maXimize a Window

    1. click on the Maximize button in the window you want to maximize

    2. double click on the Maximize button in the window you want to maximize

    3. A or B

    4. None of the above

    Answer: a

  9. You can lise scroll bar

    1. to browse through the information in the window

    2. when window is not large enough to display all information it-contains

    3. Both A and B

    4. None oBbe above

    Answer: c

  10. When you have finished working with a window, you can

    1. close the window to remove it from your screen. To do so click on (x) in the window you want to close

    2. scan the window. To do so click on (x) in the window you want to close

    3. Both A and B

    4. None ofthe above

    Answer: a