CBSE (UGC) NET Paper 1 Questions (Part 21 of 30)

Four students W, X, Y, Z appeared in four papers, I, II, III and IV in a test. Their scores out of 100 are given below

Students

Subject I

Subject II

Subject III

Subject IV

Student W

Marks 60

Marks 81

Marks 45

Marks 55

Student X

Marks 59

Marks 43

Marks 51

Absent

Student Y

Marks 74

Absent

Marks 71

Marks 65

Student Z

Marks 72

Marks 76

Absent

Marks 68

Read the above table and answer below mentioned Questions 31 to 35

  1. Which candidate has secured between 60 − 65% marks in aggregate

    1. W

    2. X

    3. Y

    4. Z

    Answer: a

  2. Who has obtained the lowest average in aggregate

    1. W

    2. X

    3. Y

    4. Z

    Answer: b

  3. Who has obtained the highest average

    1. W

    2. X

    3. Y

    4. Z

    Answer: a

  4. In which paper the lowest marks were obtained by thecandiates

    1. I

    2. II

    3. III

    4. IV

    Answer: b

  5. Which candidate has secured the highest percentage in the papers appeared

    1. W

    2. X

    3. Y

    4. Z

    Answer: d

  6. ICT stands for

    1. Information common technology

    2. Information & communication technology

    3. Information and computer technology

    4. Inter connected technology

    Answer: b

  7. Computer Can

    1. Process both quantitative and qualitative information

    2. Store huge information

    3. Process information and fast accurately

    4. All the above

    Answer: d

  8. Satellite Communication works through

    1. Rader

    2. Transponder

    3. Receptor

    4. Transmitter

    Answer: b

  9. A Computer is that machine which works more like a human brain. This definition of computer is

    1. Correct

    2. Incorrect

    3. Partially correct

    4. None of the above

    Answer: a

  10. Information and communication technology includes

    1. E-mail

    2. Internet

    3. Education television

    4. All the above

    Answer: d