Competitive Exams: Curent Affairs Questions (Part 16 of 17)

  1. Which of the following is anti-corruption watchdog?

    1. WTO

    2. Transparency International

    3. UN Security Council

    4. Wikileaks

    5. None of these

    Answer: b

  2. Who among the following has been appointed as the new director of the Central Bureau of investigation watchdog?

    1. Ashwani Kumar

    2. Amar Pratap Singh

    3. DP Kohli

    4. VS Tiwari

    5. None of these

    Answer: b

  3. Who is the author of the book Yes, We Can!

    1. M Karunanidhi

    2. Dr Ramadoss

    3. Vaiko

    4. MK Azhagiri

    5. None of these

    Answer: c

  4. Who is the author of the book A Rainbow in the Night?

    1. Jim Corbett

    2. George Orwell

    3. Riduard Loomg

    4. Dominique Lapierre

    5. None of these

    Answer: d

  5. Which country will host the FIFA World Cup in 2018?

    1. England

    2. Spain

    3. Portugal

    4. Belgium

    5. None of these

    Answer: e

  6. Name the film which is an Indo-Bangladesh joint production and has bagged the coveted Golden Peacock Award for the Best Film at the 41st International Film Festival of India (IFFI) 2010.

    1. Moner Manush

    2. Bilet Pherat

    3. Andhare Lao

    4. Neel Akasher Neechey

    5. None of these

    Answer: a

  7. Beighton Cup is associated with

    1. Football

    2. Cricket

    3. Badminton

    4. Hockey

    5. None of these

    Answer: d

  8. Name the tiny the energy-rich gulf Arab country that has been picked to host the FIFA 2022 World Cup.

    1. UAE

    2. Oman

    3. Saudi Arabia

    4. Qatar

    5. None of these

    Answer: d

  9. World Disabled Day is observed on

    1. 1 December

    2. 2 December

    3. 3 December

    4. 4 December

    5. None of these

    Answer: c

  10. Name the concept introduced by the UPA govt through an Act in 2008 for imparting speedy justice to rural population.

    1. Gram Nyayalayas

    2. Gram Panchayat

    3. Gram Nyaya Sabha

    4. Gram Sabha

    5. None of these

    Answer: a