Competitive Exams: Curent Affairs Questions (Part 2 of 17)

  1. The newly elected President of Paragury is:

    1. Fernando De Silva

    2. Fernando Lugo

    3. Fernando Silvio

    4. Fernando Dominique

    5. None of these

    Answer: b

  2. Silvio Berlusconi was recently elected to the post of Prime Ministership of Italy. He belongs to:

    1. Italian Nationalist Party

    2. The Patriotic Alliance

    3. People's Party of Italy

    4. People of Freedom Party

    5. None of these

    Answer: d

  3. PLA stands for:

    1. Party of Leninist Association

    2. People's Liberation Army

    3. People for Liberal Alliance

    4. People for Left Alliance

    5. None of these

    Answer: b

  4. The number of African countries which attended the recently concluded India-Africa Forum Summit is:

    1. 14

    2. 15

    3. 16

    4. 17

    5. None of these

    Answer: a

  5. According to a recent survey which of India's states has topped in rural electrification?

    1. Maharashtra

    2. Tamil Nadu

    3. Rajasthan

    4. Karnataka

    5. None of these

    Answer: c

  6. Simran Kaur Mundi has been chosen:

    1. Miss India Earth 2008

    2. Miss India Universe 2008

    3. Miss India World 2008

    4. None of the above

    5. None of these

    Answer: b

  7. Which one of the following won Pulitzer prize in Music category?

    1. The Little Match Girl Passion

    2. Time and Materials

    3. The Years of Extermination

    4. The Eden's Outcasts

    5. None of these

    Answer: a

  8. The book ‘Superstar India: From Incredible to Unstoppable’ is written by:

    1. P. M. Nayyar

    2. Jhumpi Lahiri

    3. Shobha De

    4. None of these

    5. None of these

    Answer: c

  9. The 2008 Edition of Wisden Cricketers'Almanack-Crickets major annual reference work has named “The Leading Cricketer of the World for 2007”

    1. Mc Grath

    2. Jacques Kallis

    3. Ricky Ponting

    4. Sachin Tendulkar

    5. None of these

    Answer: b

  10. India ranks ____ in foreign exchange forex reserve.

    1. Third

    2. Second

    3. Fifth

    4. Fourth

    5. None of these

    Answer: d