Competitive Exams: Curent Affairs Questions (Part 6 of 17)

  1. As per the latest figures published in the newspapers the growth of economy in India for the fiscal year ended March 2008 has been at which of the following levels? About-

    1. 6 %

    2. 6.5 %

    3. 7 %

    4. 7.5 %

    5. 9 %

    Answer: e

  2. Name of B. S. Yeddyurappa was recently in news as he has taken over as the-

    1. Governor of Karnataka

    2. Chief Minister of Karnataka

    3. Governor of Andhra Pradesh

    4. Chief Minister of Andhra Pradesh

    5. None of these

    Answer: b

  3. The Govt. Of India Planning to put up a bill in the parliament to ensure free and compulsory education for all those who are of the age of-

    1. 3 Years

    2. 5 Years

    3. 6 − 14 Years

    4. 12 − 20 Years

    5. Upto 21 Years

    Answer: c

  4. “World No Tobacco Day” is observed on which of the following days?

    1. Ist May

    2. 10th May

    3. 21st May

    4. 31 st May

    5. 1st June

    Answer: d

  5. Late Vijay Tendulkar who died recently was a famous-

    1. Social Work

    2. Politician

    3. Sportsman

    4. Play Wright

    5. None of these

    Answer: d

  6. Mnay times we erad in newspapers about the GM Crops. What is the full form of GM?

    1. Genetically Marketed

    2. Genetically Modified

    3. Green & Moisturious

    4. Globally Marketed

    5. None of these

    Answer: b

  7. Barack Obama whose name was in news recently is from which of the following countries?

    1. UK

    2. USA

    3. France

    4. Italy

    5. None of these

    Answer: b

  8. Which of the following is an Oscar winning documentary on climate change in which former US Vice President Al Gore has featured as a narrator?

    1. An inconvenient truth

    2. The Sea

    3. Road to prediction

    4. Remember My Name

    5. None of these

    Answer: a

  9. Defence minister from 27 nations recently gathered at which of the following places to discuss security amongst the countries of Asia Pacific Region?

    1. Beijing

    2. New Delhi

    3. Singapore

    4. Kuala Lumpur

    5. None of these

    Answer: c

  10. Who amongst the following is NOT a Lawn Tennis Player?

    1. Serena Williams

    2. Katarina Srebotnik

    3. Andy Murray

    4. Nichlas Almagro

    5. Ricky Ponting

    Answer: e