MAHE PG Solved Paper 2003 (Part 4 of 19)

  1. Ventral hernia includes

    1. Obturator hernia

    2. Incisinal hernia

    3. Femoral hernia

    4. Indirect inguinal hernia

    Answer: b

  2. Strangulated hernia is commonly seen in which of the following

    1. Direct inguinal hernia

    2. Indirect inguinal hernia

    3. Femoral hernia

    4. Obturator hernia

    Answer: c

  3. In a child who presented with twitching movements of the face and the upper extremities, most probably has lesion involving

    1. Precentral gyrus

    2. Post central gyrus

    3. Caudate nucleus

    4. Frontal lobe

    Answer: c

  4. The root values of the pudendal nerve is

    1. S1, 2, 3

    2. S4

    3. L1, 2, 3

    4. L2, 3, 4

    Answer: a

  5. In a patient with thyroid surgery the block to be given is at the

    1. Stellate ganglion

    2. Upper cervical ganglion

    3. Dorsal sympathetic ganglia

    4. Any of the above

    Answer: b

  6. The stellate ganglion block would cause which of the following

    1. Myosis

    2. Flushing of skin

    3. Ptosis

    4. All of the above

    Answer: d

  7. The muscle arising from the scaphoid fossa is

    1. Tensor tympani

    2. Levator pelatii

    3. Stylopharyngeus

    4. Tensor palitii

    Answer: n/a

  8. EB virus belongs to which virus

    1. Retro virus

    2. Herpes virus

    3. RNA virus

    4. Pox virus

    Answer: b

  9. Butchers thigh would refer to

    1. Lipodystrophy of subcutaneous tissue

    2. Section of femoral vessels during boning

    3. Rupture of vastus lateralis

    4. Fracture of femur

    Answer: b

  10. The abnormal deposition of calcium pyro phosphate dyhydrate crystals (CPPD) would cause all of the following except

    1. Pseudogout

    2. Pseudoosteoarthritis

    3. Pseudorheumatoid arthritis

    4. Pseudoankylosing spondylitis

    Answer: d