CGPSC General Studies 2011 Solved Paper (Part 3 of 15)

  1. Which one of the following Asokan inscription is in “Kharosthi” script?

    1. Khalsi

    2. Girnar

    3. Shahvajgadi

    4. Meerut

    Answer: c

  2. Name of the Indian Gold medal winner Hockey team captain which had won 1975 world cup?

    1. Aman Singh

    2. Ajit Pal Singh

    3. Roop Singh

    4. Sandeep Singh

    Answer: b

  3. Pencil lead is

    1. Charcoal

    2. Coal

    3. Graphite

    4. Lamp Black

    Answer: c

  4. The richest Biodiversity in India is found in

    1. Silent Valley

    2. Valley of Kashmir

    3. Valley of flowers

    4. Damodar Valley

    Answer: a

  5. The Capital of Maukharri was________

    1. Thaneshwar

    2. Kannauj

    3. Purushpur

    4. None of above

    Answer: b

  6. Name Youngest Indian climbed Mount Everest

    1. Dhananjay

    2. Ravinder

    3. Abhinav Pandey

    4. Arjun Vajpai

    Answer: c

  7. The Ozone layer lies in the

    1. Photosphere

    2. Troposphere

    3. Tropopause

    4. Stratosphere

    Answer: d

  8. Sriharikota Island located near

    1. Chilka Lake

    2. Mouth of the Mahanadi

    3. Pulicat Lake

    4. Mouth of the Godavari

    Answer: c

  9. How many Jyotirlingah are there devoted to Lord Shiva?

    1. 6

    2. 12

    3. 24

    4. 18

    Answer: b

  10. Who was awarded with 1st Padmashree in athletics?

    1. PT Usha

    2. Milkha Singh

    3. Bandhu Singh

    4. None of above

    Answer: c

Also visit:
Share ▶
Questions?