CGPSC General Studies 2011 Solved Paper (Part 4 of 15)

  1. Which of the following is found in the composition of Vitamin ‘D’

    1. Ascorbic acid

    2. Calciferol

    3. Folic acid

    4. Retinol

    Answer: b

  2. In which part of India, the daily range of temperature found greater?

    1. Eastern Coastal areas

    2. Interior areas of Chhattisgarh plain

    3. Andman Island

    4. Desert areas of Rajasthan

    Answer: d

  3. The Sun Temple of Modhera lies in which state?

    1. Bihar

    2. Gujrat

    3. Odisha

    4. Bengal

    Answer: b

  4. The 1st Commonwealth games were held

    1. 1930 Hamilton

    2. 1934 Australia

    3. 1935 India

    4. 1940 Pakistan

    Answer: a

  5. Which Vitamins is water soluble?

    1. Vitamin A

    2. Vitamin B

    3. Vitamin D

    4. Vitamin E

    Answer: b

  6. Hasdo Valley in Chhattisgarh is famous for

    1. Iron ore mines

    2. Coal mines

    3. Bauxite mines

    4. Dolomite mines

    Answer: b

  7. In which country is the “Angkor-vat temple” complex located?

    1. Indonesia

    2. Myanmar

    3. Sri Lanka

    4. Kampuchea

    Answer: d

  8. Name the person won Gold Medal in 2008 Asian Games Shooting in China under individual category

    1. Rajvardhan Singh

    2. Abhinav Bindra

    3. Liyandar Paes

    4. P. T. Usha

    Answer: b

  9. SONAR is mostly used by

    1. Astronauts

    2. Doctors

    3. Engineers

    4. Navigators

    Answer: d

  10. Dalli-Rajhara mines of Chhattisgarh are famous for

    1. Gold Production

    2. Manganese production

    3. Iron ore production

    4. Bauxite production

    Answer: c