MPPSC Prelims General Studies 2013 Solved Paper (Part 1 of 10)

  • Previous
  1. Nagarjuna sagar dam is situated in which state of India?

    1. Tamil nadu

    2. Andhra Pradesh

    3. Karnataka

    4. Orrisa

    Answer: b

  2. The Himalayan mountain ranges are not a part of which of the following state?

    1. Uttarakhand

    2. UP

    3. Sikkim

    4. Himachal Pradesh

    Answer: b

  3. Which of the following is the general direction of flow of summer mansoon in India?

    1. South to north

    2. South-West to South-East

    3. South-East to South-West

    4. South-West to North-West

    Answer: d

  4. What is sex ratio as per Census 2011?

    1. 935

    2. 940

    3. 945

    4. 950

    Answer: b

  5. Which of the following is First National park of India?

    1. Kanha National Park

    2. Dudhwa National Park

    3. Rajaji National Park

    4. Corbett National Park

    Answer: d

  6. Alaska is part of which country?

    1. Greenland

    2. USA

    3. Canada

    4. Russia

    Answer: b

  7. In which of the following continents the Andes Mountain range is located?

    1. Australia

    2. Europe

    3. South America

    4. North America

    Answer: c

  8. The equator does not pass through which of the Following country?

    1. Kenya

    2. Mexico

    3. Indonesia

    4. Brazil

    Answer: b

  9. Which of the following city is known as city of canals?

    1. Amsterdam

    2. Rome

    3. Venice

    4. Athens

    Answer: c

  10. Which one of following state does not share boarder with Bhutan?

    1. Sikkim

    2. Meghalaya

    3. Arunachal Pradesh

    4. West bengal

    Answer: b