MPPSC Prelims General Studies 2013 Solved Paper (Part 5 of 10)

  1. Sometime back, parliament of which country has given extension of Six Months t constitutional assembly to frame new constitution?

    1. Bhutan

    2. Nepal

    3. China

    4. None of above

    Answer: b

  2. By end of which year America has given call to withdraw 33000 soldiers from afhanistan?

    1. 2012

    2. 2013

    3. 2014

    4. 2015

    Answer: c

  3. In November 2011, the Pakistan and china held a joint military exercise along which of the following river?

    1. Indus

    2. Chenab

    3. Jhelam

    4. None of above

    Answer: c

  4. Which of the following contries boycotted the International conference on Syria?

    1. China

    2. Russia

    3. USA

    4. Both A and B

    Answer: d

  5. First lady other than the queen of bitain who had addressed both houses of british parliament is?

    1. India Gandhi

    2. Benazir Bhutto

    3. Sonia Gandhi

    4. Aung San Suukyi

    Answer: d

  6. Sir creek dispute is in between which of the following two country?

    1. India-Pakistan

    2. Afganistan-Pakistan

    3. China-India

    4. India-Bangladesh

    Answer: a

  7. Anna Hazare got what place in the list of 36 demonstrators released by TIME Now?

    1. First

    2. 5th

    3. 10TH

    4. 12th

    Answer: b

  8. Which one of the following is the National Voters day?

    1. 5th June

    2. 1ST November

    3. 25th January

    4. 8th March

    Answer: b

  9. Where was the asian shooting championship, 2012 organized?

    1. Kaula lampur

    2. Colombo

    3. Azerbaijan

    4. Doha

    Answer: d

  10. In which country is Malaya being treated?

    1. Pakistan

    2. Britain

    3. America

    4. Germany

    Answer: b