SSC CGL: Advanced Grammar (Practice-Test 2 of 2)

  1. Graduation from High School is considered by many a momentous occasion.

    1. Capitalization

    2. Punctuation

    3. Spelling

    4. Grammar

    Answer: a

  2. David was known for belching; and telling inappropriate jokes in public.

    1. Capitalization

    2. Punctuation

    3. Spelling

    4. Grammar

    Answer: b

  3. Nurses plays a vital role in the healthcare profession.

    1. Capitalization

    2. Punctuation

    3. Spelling

    4. Grammar

    Answer: d

  4. After having his tonsels removed, the child was listless for a few days.

    1. Capitalization

    2. Punctuation

    3. Spelling

    4. Grammar

    Answer: c

  5. The park was serine at twilight

    1. Capitalization

    2. Punctuation

    3. Spelling

    4. Grammar

    Answer: c

  6. The patient's mind was lucid during the evaluation?

    1. Capitalization

    2. Punctuation

    3. Spelling

    4. Grammar

    Answer: b

  7. The bachalor never married. Most people thought it was because of misogyny.

    1. Capitalization

    2. Punctuation

    3. Spelling

    4. Grammar

    Answer: c

  8. The intricacy of the mathematical equation, drove the student crazy trying to solve it.

    1. Capitalization

    2. Punctuation

    3. Spelling

    4. Grammar

    Answer: b

  9. The hybrid tomatoes is immune to most common diseases.

    1. Capitalization

    2. Punctuation

    3. Spelling

    4. Grammar

    Answer: d

  10. The professor was humiliated when his students reported him to the Dean for verbal abuse.

    1. Capitalization

    2. Punctuation

    3. Spelling

    4. Grammar

    Answer: a

Discussions & Questions