Competitive Exams: Computers MCQs (Practice-Test 1 of 21)

  • Previous
  1. A keyboard is this kind of device:

    1. black

    2. input

    3. output

    4. word Processing

    5. None of these

    Answer: b

  2. IT stands for:

    1. information Technology

    2. integrated Technology

    3. intelligent Technology

    4. interesting Technology

    5. None of these

    Answer: a

  3. Which of the following refers to the fastest, biggest and most expensive computers?

    1. Personal Computers

    2. Supercomputers

    3. Laptops

    4. Notebooks

    5. None of these

    Answer: b

  4. A collection of related information sorted and dealt with as a unit is a:

    1. disk

    2. data

    3. file

    4. floppy

    5. None of these

    Answer: c

  5. The process of a computer receiving information from a server on the Internet is known as:

    1. pulling

    2. pushing

    3. downloading

    4. transferring

    5. None of these

    Answer: c

  6. Which part of the computer helps to store information?

    1. Disk drive

    2. Keyboard

    3. Monitor

    4. Printer

    5. None of these

    Answer: a

  7. ____ is the process of carrying out commands.

    1. Fetching

    2. Storing

    3. Executing

    4. Decoding

    5. None of these

    Answer: c

  8. The role of a ____ generally is to determine a buyer's needs and match it to the correct hardware and software.

    1. computer Scientist

    2. computer sales representative

    3. computer consultant

    4. corporate trainer

    5. None of these

    Answer: b

  9. Which of the following groups consist of only output devices?

    1. Scanner, Printer, Monitor

    2. Keyboard, Printer, Monitor

    3. Mouse, Printer, Monitor

    4. Plotter, Printer, Monitor

    5. None of these

    Answer: d

  10. The rectangular area of the screen that displays a program, data, and/or information is a

    1. title bar

    2. button

    3. dialog box

    4. window

    5. None of these

    Answer: d