Competitive Exams: Computers MCQs (Practice-Test 2 of 21)

  1. A (n) ____ contains commands that can be selected.

    1. pointer

    2. menu

    3. icon

    4. button

    5. None of these

    Answer: b

  2. An error is also known as:

    1. bug

    2. debug

    3. cursor

    4. icon

    5. None of these

    Answer: a

  3. Arithmetic Operations:

    1. involve matching one data item to another to determine if the first item is greater than, equal to, or less than the other item

    2. sort data items according to standard, predefined criteria in ascending order or descending order

    3. use conditions with operators such as AND, OR and NOT

    4. include addition, subtraction, multiplication and division

    5. None of these

    Answer: d

  4. Sending an e-mail is similar to:

    1. picturing an event

    2. narrating a story

    3. writing a letter

    4. creating a drawing

    5. None of these

    Answer: c

  5. Promotion in Marketing means:

    1. passing an examination

    2. elevation from one grade to another

    3. selling the products through various means

    4. selling the product in specific areas

    5. None of these

    Answer: c

  6. Microsoft Word is an example of:

    1. an operating system

    2. a processing device

    3. application software

    4. an input device

    5. None of these

    Answer: c

  7. Sources of Sales Leads are:

    1. Data Mining

    2. Market Research

    3. Media Outlets

    4. Promotional Programs

    5. All of these

    Answer: e

  8. Any data or instruction entered into the memory of a computer is considered as:

    1. storage

    2. output

    3. input

    4. information

    5. None of these

    Answer: a

  9. Which part of the computer displays the work done?

    1. RAM

    2. printer

    3. monitor

    4. ROM

    5. None of these

    Answer: c

  10. One of the methods for Market Monitoring is:

    1. to watch TV serials

    2. to discuss with other sales persons

    3. to monitor media outlets

    4. All of these

    5. None of these

    Answer: c