Competitive Exams: Computers MCQs (Practice-Test 3 of 21)

  1. Market Expansion means:

    1. hiring more staff

    2. firing more staff

    3. buying more products

    4. buying more companies

    5. None of these

    Answer: e

  2. A series of instructions that tells a computer what to do and how to do it is called a:

    1. program

    2. command

    3. user response

    4. processor

    5. None of these

    Answer: a

  3. Effective marketing helps in:

    1. developing new products

    2. creating a competitive environment

    3. building demand for products

    4. All of these

    5. None of these

    Answer: d

  4. Which is the part of a computer that one can touch and feel?

    1. Hardware

    2. Software

    3. Programs

    4. Output

    5. None of these

    Answer: a

  5. A Call in Marketing means:

    1. to phone the customers

    2. to visit the customers

    3. to visit the marketing site

    4. to call on prospective customers

    5. None of these

    Answer: d

  6. Delivery Channel means:

    1. maternity wards

    2. handing over the products to the buyers

    3. places where products are made available to the buyers

    4. All of these

    5. None of these

    Answer: c

  7. Processing involves:

    1. inputting data into a computer system

    2. transforming input into output

    3. displaying output in a useful manner

    4. providing relevant answers

    5. None of these

    Answer: b

  8. One of the following is a target group for the marketing of Internet Banking.

    1. All the customers

    2. All the educated customers

    3. All the computer educated customers

    4. Only creditors

    5. All of these

    Answer: c

  9. Innovation mean

    1. Product Designing

    2. New ideas

    3. Impulse

    4. Both A and B

    5. None of these

    Answer: d

  10. One of the following is a target group for the marketing of educational loan.

    1. All the customers

    2. Students

    3. Only poor students

    4. Students having promising educational track record

    5. All of these

    Answer: b