Competitive Exams: Computers MCQs (Practice-Test 5 of 21)

  1. What menu is selected to print?

    1. Edit

    2. Special

    3. File

    4. Tools

    5. None of these

    Answer: c

  2. The name a user assigns to a document is called

    1. File name

    2. Program

    3. Record

    4. Data

    5. None of these

    Answer: a

  3. A_is an electronic device that process data, converting it into information.

    1. Processor

    2. Computer

    3. Case

    4. Stylus

    5. None of these

    Answer: b

  4. ____ are words that a programming language has set aside for its own use.

    1. Control Words

    2. Reserved words

    3. Reserved keys

    4. Control structures

    5. None of these

    Answer: d

  5. What are the two types of output devices?

    1. Monitor and printer

    2. Storage disks (floppy, CD)

    3. Keyboard and mouse

    4. Windows 2000, Windows NT

    5. None of these

    Answer: a

  6. To access properties of an object, the mouse technique to use is —

    1. Dragging

    2. Dropping

    3. Right-clicking

    4. Shift-clicking

    5. None of these

    Answer: c

  7. A n ____ is a program that makes the computer easier to use.

    1. Operating system

    2. Application

    3. Utility

    4. Network

    5. None of these

    Answer: c

  8. Connections to the Internet using a phone line and a modem are called_connections.

    1. Digital

    2. Dial-up

    3. Broadband

    4. Dish

    5. None of these

    Answer: b

  9. To access a mainframe or supercomputer, users often use

    1. Terminal

    2. Node

    3. Desktop

    4. Handheld

    5. None of these

    Answer: a

  10. A flaw in a program that causes it to produce incorrect or inappropriate results is called a —

    1. Bug

    2. Byte

    3. Attribute

    4. Unit problem

    5. None of these

    Answer: a