Competitive Exams: Computers MCQs (Practice-Test 6 of 21)

  1. A Website address is a unique name that identifies a specific_ on the Web.

    1. Web browser

    2. PDA

    3. Website

    4. Link

    5. None of these

    Answer: e

  2. Every component of your computer is either —

    1. Hardware or software

    2. Software or CPU/RAM

    3. Application software or system software

    4. Input devices or output devices

    5. None of these

    Answer: a

  3. To make the number pad act as directional arrows, you press the_key.

    1. Numlock

    2. Caps lock

    3. Arrow lock

    4. Shift

    5. None of these

    Answer: a

  4. When creating a word-processed document, this step involves the user changing how words on the page appear, both on the screen and in printed form?

    1. Editing text

    2. Inserting tables and indexes

    3. Formatting text

    4. Proofing documents

    5. None of these

    Answer: c

  5. The_performs simple mathematics for the CPU.

    1. ALU

    2. DIMM

    3. BUS

    4. Register

    5. None of these

    Answer: a

  6. Reusable optical storage will typically have the acronym —

    1. CD

    2. RW

    3. DVD

    4. ROM

    5. None of these

    Answer: e

  7. ____ is processed by the computer into information.

    1. Numbers

    2. Processor

    3. Input

    4. Data

    5. None

    Answer: d

  8. Personal computers can be connected together to form a —

    1. Server

    2. Supercomputer

    3. Enterprise

    4. Network

    5. None

    Answer: d

  9. A word in a web page that, when clicked, opens another document is called —

    1. Anchor

    2. Hyperlink

    3. Reference

    4. URL

    5. None of these

    Answer: b

  10. The ____ of software contains lists of commands and options.

    1. Title bar

    2. Menu bar

    3. Formula bar

    4. Toolbar

    5. None of these

    Answer: b