Competitive Exams: Computers MCQs (Practice-Test 8 of 21)

  1. A ____ contains specific rules and words that express the logical steps of an algorithm.

    1. syntax

    2. programming structure

    3. programming language

    4. logic chart

    5. None of these

    Answer: c

  2. Changing an existing document is called ____ the document.

    1. creating

    2. editing

    3. modifying

    4. adjusting

    5. None of these

    Answer: b

  3. Virtual memory is —

    1. memory on the hard disk that the CPU uses as extended RAM

    2. in RAM

    3. only necessary if you do not have any RAM in your computer

    4. a backup device for floppy disks

    5. None of these

    Answer: a

  4. Computers use in ___ number system to store data and perform calculations.

    1. decimal

    2. hexadecimal

    3. octal

    4. binary

    5. None

    Answer: d

  5. The ____ key will launch the Start button.

    1. esc

    2. shift

    3. windows

    4. shortcut

    5. None of these

    Answer: c

  6. To move to the beginning of a line of text, press the ____ key.

    1. home

    2. nil

    3. pageup

    4. enter

    5. None of these

    Answer: a

  7. When sending an e-mail, the ____ line describes the contents of the message?

    1. to

    2. subject

    3. contents

    4. CC

    5. None of these

    Answer: b

  8. Which groupings do you work with when formatting text in Word?

    1. Tables, paragraphs and indexes

    2. Paragraphs, indexes and sections

    3. Characters, sections and paragraphs

    4. Indexes, characters and tables

    5. None of these

    Answer: e

  9. Which of the following is the largest unit of storage?

    1. GB

    2. KB

    3. MB

    4. TB

    5. None of these

    Answer: d

  10. The ____ tells the computer how to use its components.

    1. utility

    2. network

    3. operating system

    4. application program

    5. None of these

    Answer: c