Competitive Exams: Computers MCQs (Practice-Test 9 of 21)

  1. ____ is when the more power-hungry components, such as the monitor and the hard drive, are put in idle.

    1. Hibernation

    2. Power down

    3. Standby mode

    4. The shutdown procedure

    5. None of these

    Answer: c

  2. Hard disk drives are considered ____ storage.

    1. flash

    2. nonvolatile

    3. temporary

    4. nonpermanent

    5. None of these

    Answer: b

  3. The_ key and the_key can be used in combination with other keys to perform shortcuts and special tasks.

    1. Control, Alt

    2. Function, toggle

    3. Delete, Insert

    4. Caps Lock, Num Lock

    5. None of these

    Answer: a

  4. The most common input devices are the ____ and the_

    1. microphone, printer

    2. scanner, monitor

    3. digital camera, speakers

    4. keyboard, mouse

    5. None of these

    Answer: d

  5. To save an existing file with a new name or to a new location, you should use the_command.

    1. Save

    2. Save and Replace

    3. Save As

    4. New File

    5. None of these

    Answer: c

  6. Which type of software manages the computer's processes functioning as an interface, connecting the user, the application software, and the hardware?

    1. System software

    2. Utility program

    3. Translator program

    4. Operating system

    5. None of these

    Answer: d

  7. The portion of the CPU that coordinates the activities of all the other computer components is the —

    1. motherboard

    2. coordination board

    3. control unit

    4. arithmetic logic unit

    5. None of these

    Answer: c

  8. Something which has easily-understood instructions is said to be

    1. user friendly

    2. information

    3. word processing

    4. icon

    5. None of these

    Answer: a

  9. In a database_fields store numbers used to perform calculations.

    1. next

    2. key

    3. alphanumeric

    4. numeric

    5. None of these

    Answer: d

  10. A n_is a combination of hardware and software that facilitates the sharing of information between computing devices.

    1. network

    2. peripheral

    3. expansion board

    4. digital device

    5. None of these

    Answer: a