Competitive Exams: Basic Grammar (Practice-Test 1 of 2)

  • Previous
  1. The circus audience received a well-deserved round of applause for the perfectly timed acrobatic stunt.

    1. audience received a well-deserved

    2. audience gave a well deserved

    3. audience did receive a well deserved

    4. audience gave a well-deserved

    5. audience did get a well-deserved

    Answer: d

  2. Looking directly at me, my Mother said, These are your options: The choice is yours.

    1. Mother said, These are your options: The choice is

    2. Mother said-these are your options, the choice is

    3. Mother had said, These are your options; the choice is

    4. Mother had said, These are your options; the choice is

    5. Mother said, These are your options; the choice is

    Answer: e

  3. Porcupine is from Latin porcus, pig, and spina, spine.

    1. porcus, pig, and spina, spine.

    2. Porcus-pig and spina, spine.

    3. Porcus-pig, and Spina, spine.

    4. Porcus-Pig-, Spina-spine.

    5. Porcus, pig, and spina spine.

    Answer: a

  4. Seeing the dolphins, some sharks, a killer whale, and a Moray eel made the visit to the marine park worthwhile.

    1. a killer whale, and a Moray eel made the visit

    2. a killer whale, and a moray eel made the visit

    3. a killer whale and a moray eel makes the visit

    4. a killer whale and a Moray eel makes the visit

    5. a killer whale and a moray eel made the visit

    Answer: b

  5. Still, the fact that a planet exists outside our solar system encourages hope that other solar systems exist, and in them, perhaps, a planet that does support life.

    1. that a planet exists outside our solar system encourages hope that other solar systems exist

    2. that a Planet exists out side our solar system encourages hope that other solar systems exist

    3. could be that a planet exists outside our solar system encourages hope that other solar systems exist

    4. that a planet exist outside our solar systems encourage hope that other solar systems exist

    5. that a planet does exists out side our solar system encourages hope that other solar systems exist

    Answer: a

  6. Mail-order shopping can be convenient and timesaving with appropriate precautions, it is safe as well.

    1. can be convenient and timesaving

    2. can be convenient and timesaving

    3. should be convenient and time saving

    4. could be convenient and time saving

    5. can be convenient and time-saving

    Answer: e

  7. Among the many fields of science, no matter what turns you on, there are several fields of study.

    1. science, no matter what turns you on:

    2. Science, no matter what turns you on:

    3. Science, no matter which you chose

    4. Science, no matter which of these you chose-

    5. science, no matter which you choose

    Answer: e

  8. The fact that boxing is known to cause head injuries and brain damage should lead us to inform the public and push for a ban on boxing.

    1. should lead us to inform

    2. could lead us to inform

    3. should of led us to inform

    4. will lead us to inform

    5. should have led us to inform

    Answer: a

  9. The first part of the test was on chemistry, the second on mathematics, and the third on english.

    1. on mathematics, and the third on english.

    2. on mathematics; and the third on English.

    3. on Mathematics; and the third on English.

    4. on mathematics, and the third on English.

    5. on mathematics: And the third on English.

    Answer: d

  10. The Diary of Anne Frank showed a young girl's courage during two years of hiding.

    1. showed a young girl's courage

    2. shows a young girl's courage

    3. did show a young girls courage

    4. has shown a young girl's courage

    5. showed a young girl's courage

    Answer: b