Competitive Exams: Basic Grammar (Practice-Test 2 of 2)

  1. To no ones surprise, Joe didn't have his homework ready.

    1. no ones surprise

    2. noones surprise

    3. no-ones surprise

    4. no ones'surprise

    5. no one's surprise

    Answer: e

  2. Everyone in the bank-including the manager and the tellers, ran to the door when the fire alarm rang.

    1. tellers, ran

    2. tellers: Ran

    3. tellers, had run

    4. tellers-ran

    5. tellers'ran

    Answer: d

  3. After the hurricane, uprooted trees were laying all over the ground.

    1. were laying

    2. lying

    3. were lying

    4. were laid

    5. was laid

    Answer: c

  4. If he would have readThe White Birds, he might have liked William Butler Yeats's poetry.

    1. would have read

    2. could have read

    3. would of read

    4. could of read

    5. had read

    Answer: e

  5. Ralph Waldo Emerson (1803 − 1882), the great Transcendentalist philosopher, wrote in his essaySelf-Reliance of the need for an individual to develop his capacities.

    1. essay Self Reliance

    2. essay, Self-Reliance

    3. essay: Self Reliance

    4. essay, Self Reliance

    5. essay, Self Reliance

    Answer: a

  6. The recently built children's amusement park has been called a boon to the community by its supporters andan eyesore by its harshest critics.

    1. andan eyesore by its harshest

    2. and, an eyesore, by its harshest

    3. and, an eyesore; by its harshest

    4. and-an eyesore-by its'harshest

    5. and-an eyesore-by its'harshest

    Answer: a

  7. I always have trouble remembering the meaning of these two common verbs, affect (to change orto influence) and effect (to cause or to accomplish).

    1. to accomplish.

    2. to accomplish.

    3. on accomplish.

    4. To accomplish.

    5. to accomplish.

    Answer: b

  8. My class just finished reading-The Fall of the House of Usher, a short story by Edgar Allen Poe.

    1. reading-The Fall of the House of Usher

    2. reading, The Fall of the House of Usher

    3. readingThe Fall of the House of Usher

    4. reading, The Fall of the house of Usher

    5. reading: The Fall of the House of Usher-

    Answer: c

  9. After it was repaired it ran perfect again.

    1. ran perfect

    2. ran perfectly

    3. could run perfect

    4. could of run perfect

    5. would run perfectly

    Answer: b

  10. Are there two e's in beetle, asked Margo?

    1. there two e's in beetle, asked Margo?

    2. their two e's in beetle? asked Margo.

    3. there two e's in beetle, asked Margo?

    4. there two e's in beetle? asked Margo.

    5. there two e's in beetle, asked Margo?

    Answer: d