Competitive Exams: Grammar Sentence Correction (Practice-Test 1 of 10)

  • Previous
  1. Read each sentence to find out whether there is any error in it. If there is no error, the answer is ‘d’ (Ignore errors of punctuation, if any)

    1. You would not have used

    2. such an insulting language

    3. if you would have been accompanied

    4. by your elder brother.

    5. No error

    Answer: c

  2. Read each sentence to find out whether there is any error in it. If there is no error, the answer is ‘d’ (Ignore errors of punctuation, if any) All the furnitures have been

    1. replaced by the owner of the house

    2. before shifting.

    3. No error.

    4. None

    Answer: a

  3. Read each sentence to find out whether there is any error in it. If there is no error, the answer is ‘d’ (Ignore errors of punctuation, if any) As soon as I shall reach New Delhi

    1. I shall send you the file

    2. You have asked for

    3. No error

    4. None of these

    Answer: a

  4. In each of these questions, the given sentence has a blank space. Select from the alternatives that word as your answer which you consider most appropriate for the blank space. He does not suffer from any ____ disease at all.

    1. Acute

    2. Chronic

    3. Temporary

    4. Irregular

    Answer: b

  5. In each of these questions, the given sentence has a blank space. Select from the alternatives that word as your answer which you consider most appropriate for the blank space. We are not sure if their business is strictly ____

    1. Prudent

    2. Honest

    3. Judicious

    4. Legitimate

    Answer: a

  6. In each of these questions, the given sentence has a blank space. Select from the alternatives that word as your answer which you consider most appropriate for the blank space. The claims made by the manufacturer of the product are so extravagant that only the ____ will accept them on face value.

    1. Cynical

    2. Gullible

    3. Rich

    4. Indifferent

    Answer: b

  7. In each of these questions, the given sentence has a blank space. Select from the alternatives that word as your answer which you consider most appropriate for the blank space. Justice should be ____ even-handedly.

    1. Discharged

    2. Performed

    3. Declared

    4. Administered

    Answer: d

  8. In each of these questions, the given sentence has a blank space. Select from the alternatives that word as your answer which you consider most appropriate for the blank space. The leader of the opposition party condemned the communal riots in ____ terms.

    1. Unambiguous

    2. Unparliamentary

    3. Unequivocal

    4. Uncontrollable

    Answer: c

  9. In each of these questions, the given sentence has a blank space. Select from the alternatives that word as your answer which you consider most appropriate for the blank space. They should spend less time ____ about and more with their children.

    1. Gallivanting

    2. Gravitating

    3. Frisking

    4. Flirting

    Answer: c

  10. In each of these questions, the given sentence has a blank space. Select from the alternatives that word as your answer which you consider most appropriate for the blank space. The Government's handling of the situation led to ____ violations of human rights.

    1. Tumultuous

    2. Obvious

    3. Ostensible

    4. Flagrant

    Answer: d