Competitive Exams: Library & Information Science MCQs (Practice-Test 10 of 25)

  1. Resource sharing is a part of …

    1. Library cooperation

    2. Library administration

    3. Library management

    4. Library cataloguing

    Answer: a

  2. Which one is a full text e-Resource?

    1. JCCC

    2. ISID

    3. Science finder scholar

    4. ACS

    Answer: d

  3. Which one is E-Bibliographic database?

    1. Nature

    2. Blackwell

    3. ISID

    4. Springer

    Answer: c

  4. Virtua accommodates Different version of the MARC Standard?

    1. USMARC

    2. UKMARC

    3. CANMARC

    4. SWEMARC/All of above

    Answer: d

  5. Which is the journal of Library and Information Science?

    1. Abacus

    2. Acta numerica

    3. Interlending and Document supply

    4. All of above

    Answer: c

  6. The Electronic Library is____

    1. A Magazine

    2. A Journal Name

    3. A LIbrary

    4. An Encyclopeadia

    Answer: b

  7. Which two is a Library Management Software for small libraries?

    1. Library Solution and Follet

    2. Follet and MSN

    3. MSN and Tar

    4. LYCOS and Live Search

    Answer: a

  8. What is APS?

    1. A Search Engine?

    2. A Full-text e-resource

    3. Bibliographic database

    4. Library Management Software

    Answer: b

  9. Which one is Library and Information Science Journal name?

    1. Reference Reviews incorporating ASLIB Book Guide

    2. Reference Reviews incorporating ASLIB Book journals

    3. Reference Reviews incorporating ASLIB Book Review

    4. Reference Reviews incorporating ASLIB E-Book

    Answer: a

  10. Questionnaire is a:

    1. Research method

    2. Measurement Technique

    3. Tool for data collection

    4. All the above

    Answer: c