Managment Solved Questions (Practice-Test 1 of 10)

  • Previous
  1. In demand forecasting important method used in trend projection is:

    1. Scientific Method

    2. Box-Jenkins Method

    3. Delphi Method

    4. Logistics Method

    Answer: b

  2. The term job satisfaction refers to:

    1. A collection of feelings that an individual has towards his/her job.

    2. The degree to which an individual identifies himself/herself with job.

    3. The degree to which an individual identifies himself/herself with the, organization.

    4. None of the above:

    Answer: a

  3. The following are the three components of creativity:

    1. Expertise, creativity skills and task motivation

    2. Expertise, innovation and rationality

    3. Expertise, rationality and relevance

    4. Expertise, novelty and performance

    Answer: b

  4. The factor theory propounded by:

    1. Fredrick Hertzberg

    2. David McClellanel

    3. Mc Cardhy

    4. Philip Rotler

    Answer: a

  5. ‘Grape Wine’ is the term used in relation to:

    1. Formal Communication

    2. Informal Communication

    3. Horizontal Communication

    4. Vertical Communication

    Answer: b

  6. Mutual cooperation and net working is:

    1. Win-win strategy

    2. Networking strategy

    3. Franchise strategy

    4. Competitive strategy

    Answer: a

  7. A list of Jobs duties, responsibilities, reporting relationships, and working conditions is called:

    1. Job enhancement

    2. Job specification

    3. Job description

    4. Job enlargement

    Answer: c

  8. The use of predesigned set of questions used in an interview process leads to:

    1. Behavioural interview

    2. Situational interview

    3. Non-directional interview

    4. Structured interview

    Answer: d

  9. One of the following is training provided to enhance decision making skills:

    1. On the job training

    2. Behavioural modeling

    3. Management games

    4. Action learning

    Answer: c

  10. Dramatic reduction of manpower is called:

    1. Termination

    2. Retrenchment

    3. Down sizing

    4. Right sizing

    Answer: b