Managment Solved Questions (Practice-Test 10 of 10)

  1. Which among the following is the most popular approach for accomplishing the results?

    1. Management by exception

    2. Reward system

    3. Management by objectives

    4. Mentor system

    Answer: c

  2. Techniques of managerial control are useful in:

    1. Selection of plant location

    2. Identifying appropriate technology

    3. Profit planning

    4. Conducting shareholders'meetings

    Answer: c

  3. Facility location decisions:

    1. Do not affect other capacity decisions

    2. Are intermediate range capacity decisions

    3. Are not affected by other existing capacities

    4. All of the above statements are untrue

    Answer: d

  4. Ship building and construction of dams and bridges are typical examples of:

    1. Fixed position layout

    2. Functional layout

    3. Product layout

    4. Project type layout

    Answer: a

  5. If unit item cost = Rs. 10, monthly carrying charge = 3%, monthly demand = 100 units and ordering cost = Rs. 20 per order, the EOQ is:

    1. 11.45

    2. 400

    3. 115.4

    4. 33.3

    Answer: c

  6. PERT/CPM network analysis can be used for:

    1. Projection appraisal

    2. Project Implementation

    3. Project monitoring and control

    4. All of the above

    Answer: a

  7. Where ‘r’ is equal to zero the regression lines cut each other making an angle of:

    1. 450?

    2. 60?

    3. 90?

    4. None of these

    Answer: d

  8. In a moderately asymmetrical distribution

    1. AM > GM > HM

    2. AM < GM < HM

    3. AM < GM > HM

    4. None of these

    Answer: a

  9. National Housing is a controlled enterprise of:

    1. NABARD

    2. UTI

    3. RBI

    4. LIC of India

    Answer: c

  10. Corporate tax is imposed by:

    1. State Government

    2. Local Government

    3. Central Government

    4. Both a and c

    Answer: c