Managment Solved Questions (Practice-Test 4 of 10)

  1. If both the regression coefficients are negative, the correlation coefficient would be:

    1. Negative

    2. Positive

    3. Zero

    4. None of these

    Answer: a

  2. Chi-square distribution is:

    1. Continuous

    2. Multimodel

    3. Symmetrical referred

    4. Nome of the above

    Answer: a

  3. Sick enterprise is referred to:

    1. World Bank

    2. SIDBI

    3. RBI

    4. BIFR

    Answer: d

  4. Which of the following is the cause of sickness of an enterprise?

    1. Lack of adequate capital

    2. Lack of demand for the products

    3. Lack of competition

    4. All the above

    Answer: d

  5. Which one of the following is not the social responsibility of business?

    1. Adopting villages for development

    2. Setting up educational institutes

    3. Opening research and development department

    4. Construction of temples

    Answer: d

  6. Which o of the following is not related to Business Ethics?

    1. Environmental ethics

    2. Social responsibility of business

    3. Profiteering

    4. Ecological consciousness

    Answer: c

  7. Ethical values are derived from:

    1. Corporate objectives

    2. Organizational culture

    3. The Bible, the Koran and the Geeta

    4. Corporative philosophy

    Answer: d

  8. The Cobb-Douglass Production Function is often used as:

    1. Q = A K a Lb

    2. Q = AK a L 1 − b

    3. log Q = a log k = log c

    4. Q = A b a x a

    Answer: a

  9. Swimming price for a new product is:

    1. Low initial price

    2. Average price

    3. High initial price

    4. Moderate price

    Answer: c

  10. Under monopoly market structure, the degree of freedom is pricing decision is:

    1. Very low

    2. Quite good

    3. Very high

    4. Zero

    Answer: b