Competitive Exams: Medical Science MCQs (Practice-Test 15 of 135)

  1. Which of the following is not a muscle identified in the rotator cuff?

    1. Teres Major

    2. Teres Minor

    3. Infraspinatus

    4. Supraspinatus

    Answer: a

  2. Which of the following is not a component of the unhappy triad?

    1. MCL

    2. PCL

    3. ACL

    4. Medial Meniscus

    Answer: b

  3. Which of the following is not included in the femoral triangle?

    1. Femoral Artery

    2. Femoral Nerve

    3. Femoral Vein

    4. Femoral Ligament

    Answer: d

  4. Which of the following is not a component of the carotid sheath?

    1. Cranial nerve X

    2. Common carotid artery

    3. Internal jugular vein

    4. Cranial nerve IX

    Answer: d

  5. Which of the following spinal dermatome level corresponds with the landmark of the inguinal ligament?

    1. T10

    2. L1

    3. L3

    4. L5

    Answer: b

  6. Which of the following nerves innervates the deltoid?

    1. Radial

    2. Cranial nerve XI

    3. Subscapular

    4. Axillary

    Answer: d

  7. Wrist extensors are primarily controlled by what nerve?

    1. Radial

    2. Ulnar

    3. Median

    4. Tibial

    Answer: a

  8. Adductor pollicis in the hand is controlled by which nerve?

    1. Radial

    2. Ulnar

    3. Median

    4. Tibial

    Answer: b

  9. Which of the following arteries is the most frequent site of coronary artery stenosis?

    1. LCA

    2. RCA

    3. LAD

    4. PD

    Answer: c

  10. Which of the following nerves is not directly linked to the L2 − L3 spinal level?

    1. Tibial

    2. Obturator

    3. Femoral

    Answer: a