Competitive Exams: Medical Science MCQs (Practice-Test 17 of 135)

  1. Which of the following is a longitudinal incision through eschar and down to subcutaneous tissue?

    1. Escharotomy

    2. Dehiscence

    3. Transection

    4. Escharotic's procedure

    Answer: a

  2. Which of the following types of wounds match the criteria: Plantar aspect of foot, met heads, heel?

    1. Arterial

    2. Plantar

    3. Venous

    4. Diabetic

    Answer: d

  3. Which of the following terms matches: Water and electrolytes (clear)?

    1. Exudate

    2. Transudate

    3. Serosanguineous

    4. Induration

    Answer: b

  4. Which of the following edema assessment levels corresponds with: Depression resolving in 10 − 15 sec?

    1. + 1

    2. + 2

    3. + 3

    4. + 4

    Answer: b

  5. Which of the following terms matches the statement: To increase the fibrous element; to make hard as in the presence of cellulites?

    1. Induration

    2. Necrosis

    3. Eschar

    4. Maceration

    Answer: a

  6. Following the rule of nines. What percent would a third degree burn to the entire arm and back cover?

    1. 28%

    2. 27%

    3. 20%

    4. 18%

    Answer: b

  7. Which of the following matches the defintion: A full thickness skin loss involving damage or necrosis of subcutaneous tissue that may extend down to but not through underlying fascia, infection and/or necrosis may be present?

    1. Stage I wound

    2. Stage II wound

    3. Stage III wound

    4. Stage IV wound

    Answer: c

  8. Which of the following types of wound is indicated by the definition: Relatively painless, decreased with elevation?

    1. Arterial

    2. Plantar

    3. Venous

    4. Diabetic

    Answer: b

  9. Which of the following matches the definition: The loss of circulatory fluids into interstitial spaces?

    1. Hypovolemia

    2. Necrosis

    3. Eschar

    4. Maceration

    Answer: a

  10. An emollient has a/an _____ effect.

    1. Pruritic

    2. Antipruritic

    3. Rupture

    4. Impetigo

    Answer: a