Competitive Exams: Medical Science MCQs (Practice-Test 18 of 135)

  1. Which of the following is the outermost layer of the epidermis?

    1. Stratum spinosum

    2. Stratum corneum

    3. Stratum granulosum

    4. Stratum basale

    Answer: b

  2. Which of the following is the deepest layer of the epidermis?

    1. Stratum spinosum

    2. Stratum corneum

    3. Stratum granulosum

    4. Stratum basale

    Answer: d

  3. Which of the following is beneath the stratum corneum?

    1. Stratum spinosum

    2. Stratum corneum

    3. Stratum granulosum

    4. Stratum basale

    Answer: c

  4. Vitamin D is created from _________ by skin cells.

    1. Dehydrocholesterol

    2. Cholesterol

    3. Hydrocholesterol

    4. Hydrodermis

    Answer: a

  5. Which of the following is another name for blackheads associated with acme?

    1. Pustules

    2. Sebaceous

    3. Eccrine

    4. Comedones

    Answer: d

  6. Which of the following identifies skin from a cadaver used in a burn graft?

    1. Homograft

    2. Autograft

    3. Allograft

    4. Xenograft

    Answer: a

  7. Which of the following is a disease characterized by hyperactive sebaceous glands and often associated with dandruff?

    1. Keloid

    2. Seborrhea

    3. Eczema

    4. Urticaria

    Answer: b

  8. Which of the following is a disease characterized by the presence of hives?

    1. Keloid

    2. Seborrhea

    3. Eczema

    4. Urticaria

    Answer: d

  9. Which of the following is a disease characterized by a skin rash that is blistering and itchy?

    1. Keloid

    2. Seborrhea

    3. Eczema

    4. Urticaria

    Answer: c

  10. Sebaceous glands secrete _______.

    1. Sebum

    2. Impetigo

    3. Serous

    4. Sirius

    Answer: a