Competitive Exams: Medical Science MCQs (Practice-Test 26 of 135)

  1. Changes in sensory aphasia are often associated with a _______ lesion.

    1. Frontal lobe

    2. Parietal lobe

    3. Broca's area

    4. Wernicke's area

    Answer: d

  2. Which of the following diseases has not been directly linked with Bell's palsy?

    1. AIDS

    2. Diabetes

    3. Lyme disease

    4. Alzheimer's disease

    Answer: d

  3. Which of the following cervical nerve roots best corresponds with activation of the triceps muscle?

    1. C5

    2. C6

    3. C7

    4. T2

    Answer: c

  4. The upper and middle trucks of the brachial plexus combine to form the ____ cord.

    1. Lateral

    2. Posterior

    3. Medial

    4. Anterior

    Answer: a

  5. The upper, middle, and lower trucks of the brachial plexus combine to form the ____ cord.

    1. Lateral

    2. Posterior

    3. Medial

    4. Anterior

    Answer: b

  6. The lower truck of the brachial plexus forms the ____ cord.

    1. Lateral

    2. Posterior

    3. Medial

    4. Anterior

    Answer: c

  7. Jerky and sudden random movements are often associated with a _____lesion.

    1. Midbrain

    2. Basal ganglia

    3. Subthalamic

    4. Thalamus

    Answer: b

  8. Which of the following arteries supplies Broca's area?

    1. ACA

    2. MCA

    3. PCA

    4. Lateral striate

    Answer: b

  9. Which of the following arteries if ruptured can cause an oculomotor palsy?

    1. ACA

    2. MCA

    3. PCA

    4. Lateral striate

    Answer: c

  10. Which of the following is not true concerning Brown-Sequard syndrome?

    1. Contralateral spinothalamic deficits

    2. Ipsilateral spinothalamic deficits

    3. Ipsilateral dorsal column deficits

    4. Ipsilateral pyramidal tract deficits

    Answer: b